Terug naar Alles over het installeren van een beveiligingscamera
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Alles over het installeren van een beveiligingscamera

Door Ward Edema18 januari 2023 09:003 min. leestijd0

Toezicht kunnen houden op je bezittingen, gewoon via een app op je iPhone of iPad, is handig en geeft een veilig gevoel. En een beveiligingssysteem hoeft echt niet zo duur te zijn dat er na aanschaf niets van waarde meer te beveiligen is. Zo zijn de camera’s van Foscam er al voor minder dan zestig euro. In deze workshop gaan wij aan de slag met de Foscam SD4, een geavanceerde buitencamera van 190 euro. We laten zien hoe je deze beveiligingscamera draadloos kunt installeren met de Foscam-app en hoe je hem bedient.

Beveiligingscamera installeren


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Account instellen

Beveiligingscamera installeren

Open de Foscam-app, scrol door de introductiepagina’s en maak een account aan. Hiermee kun je uiteindelijk ook op andere apparaten toegang tot je camera krijgen, zodat je altijd ziet wat er gebeurt.

2 Startscherm

Beveiligingscamera installeren

Na het instellen van je account beland je op het startscherm van de Foscam-app. Hier komen al je camera’s onder elkaar te staan – maar daarvoor moet je ze wel eerst instellen. Druk hiervoor op ‘+’.

3 Methode

Beveiligingscamera installeren

Kies nu je installatiemethode. Je kunt de Foscam bedraad aansluiten op je netwerk, maar instellen via wifi kan ook gewoon. Tik op de optie die je in jouw situatie het handigst vindt. Wij gaan voor wifi.

4 QR-code

Beveiligingscamera installeren

Het via wifi instellen van de Foscam werkt met behulp van een QR-code. Wacht totdat de Foscam zegt dat hij klaar is om te verbinden, genereer een QR-code en houd je iPhone voor de camera.

5 Geduld

Beveiligingscamera installeren

De Foscam-beveiligingscamera gaat zichzelf nu installeren. Hij wordt daarmee verbonden met je wifi-netwerk en gekoppeld aan je zojuist gemaakte Foscam-­account. Dit kan een paar minuten duren.

6 Login

ws_foscam_144

Voordat je de camera gaat gebruiken, stelt de Foscam-app je voor om een login te maken. Hiermee zorg je ervoor dat je alleen met deze inloggegevens bij je camera kan – en het dus niet genoeg is om alleen op je netwerk te zitten.

Zijn nog niet alle gegevens naar wens? Tik zo in het startscherm dan eerst op de drie puntjes bij het camerabeeld om bij de camera-instellingen te komen. Wijzig onder meer de naam, werk de firmware bij, stel intelligente detectie van huisdieren etc. in en deel de camerabediening met familieleden.

7 Startscherm 2.0

ws_foscam_144

Op het startscherm van de app zie je nu bovenaan een semi-livebeeld van alle camera’s die gekoppeld zijn aan je account, waaronder dus je zojuist ingestelde Foscam-camera. Tik je op het afspeelicoontje, dan spring je naar het échte livebeeld.

8 Live

ws_foscam_144

In het livebeeld krijg je heel wat knoppen te zien. Hiermee bedien je de stand van de camera, evenals de focus en het zoomniveau. Staat alles goed? Voeg dan de ‘locatie’ toe om je camera later weer snel in de ingestelde stand te krijgen. Ben je live aan het meekijken en zie je toevallig ongewenst bezoek? Tik dan op het microfoontje om het gespuis eens ferm toe te spreken via de speaker van de SD4.

9 Extra knoppen

ws_foscam_144

Boven de positieknoppen zie je nog meer knoppen. De belangrijkste hiervan zijn de camera voor het maken van een screenshot, het bel-icoon om de speaker te gebruiken en de videocamera voor het opnemen van een clip. Al gaat de camera vanzelf opnemen zodra er beweging geregistreerd wordt. Telkens als dit gebeurt, zie je dit op de startpagina terug bij ‘Alarm’ – zo weet je het direct als er iets verdachts aan de hand is.

Ander systeem?

Er zijn natuurlijk meer beveiligings­systemen met handige apps op de markt. Het installeren van een andere beveiligingscamera komt vaak grotendeels overeen met wat we in deze workshop laten zien. Ook de functies van de apps zullen veelal van dezelfde aard zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar