Terug naar Bestanden downloaden op iPad en iPhone is nu véél eenvoudiger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bestanden downloaden op iPad en iPhone is nu véél eenvoudiger

Door Laura Grootaarts25 september 2019 12:473 min. leestijd0

Heb je iOS 13 gedownload voor je iPhone? Of iPadOS voor je iPad? Dan is de downloadmanager in Safari een van de nieuwe functies waar je waarschijnlijk veel plezier aan gaat beleven. Dankzij de nieuwe downloadmanager kun je een bestand direct opslaan en later ook weer gemakkelijk terugvinden op een logische plek. Ze verschijnen zelfs op je Mac! Zo werkt bestanden downloaden op iPad en iPhone.

Bestanden downloaden op iPad en iPhone

Bestanden downloaden op iPad en iPhone

  • Ga op het internet op zoek naar een download. Wij downloaden voor de gelegenheid de workshop-bestanden die bij de nieuwe iCreate horen.
  • Tik op de download, en bevestig door op ‘Download’ te tikken.
  • Rechtsboven naast de adres- en zoekbalk verschijnt een pijltje met een balkje dat je progressie laat zien.
  • Is het balkje vol? Dan is je download binnen. Tik op het pijltje om hem te zien en tik erop.

Op je iPhone wordt nu de app Bestanden geopend. Daar zie je je bestand en kun je erop tikken om het te openen. Je kunt nadien ook zelf de app Bestanden openen en naar je downloads navigeren: ze worden allemaal verzameld in iCloud, in de map Downloads. Hier vind je ze ook op een later moment terug. Het wordt dan ook gesynchroniseerd met je Mac of andere Apple-apparatuur.

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Extra tip: zoals je ziet hebben wij een zip-bestand gedownload. Dit is een pakketje met bestanden. Daar kon je iPhone of iPad vroeger vrij weinig mee. Nu hoef je maar op zo’n bestand te tikken en je toestel pakt het pakketje meteen voor je uit, zodat je ook daadwerkelijk toegang hebt tot de bestanden.

Andere map voor downloads

Standaard zet iOS of iPadOS je bestanden in iCloud, in de map Downloads. Maar je kunt ook zelf een andere locatie kiezen. Bijvoorbeeld op je iPhone zelf, of in een specifieke map in iCloud. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Safari>Downloads’, en geef je aan waar je downloads moeten belanden.

Verwijder onderdelen uit downloadlijst

Op een gegeven moment zul je merken dat het lijstje in Safari wat aan de lange kant begint te worden. Je kunt dan op het pijltje tikken en vervolgens op ‘Wis’ om de lijst op te schonen – de bestanden zelf blijven overigens keurig opgeslagen in iCloud of de map waarvoor je gekozen hebt.

Maar je kunt zelf aangeven of de lijst automatisch geleegd moet worden. Scheelt weer wat werk. Ook hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Safari>Downloads’ en tik je op ‘Verwijder onderdelen uit downloadlijst’. De keuze qua frequentie is nog niet reuze. Je kunt kiezen voor een dagelijkse opschoning. Of dat een bestand dat gedownload is meteen uit de lijst verdwijnt.

iPadOS en iOS 13

De afgelopen week zijn iOS 13 voor de iPhone en iPadOS voor de iPad verschenen. Daarmee zijn er vele nieuwe mogelijkheden naar je iPhone en iPad gekomen. Zo is er een nieuwe donkere modus, kun je in de App Store eindeloos gamen met Apple Arcade en is de app Herinneringen compleet herzien. Meer lees je in onze dossiers!

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Editie iOS 13 & iPadOS
De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

De Apple iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar