Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Klembord openen op je iPhone, iPad en Mac? Zo doe je dat

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
klembord openen

Wil je graag het klembord openen op je Apple-apparaten? Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van hoeveel van je klembordgeschiedenis je wilt zien.

Lees verder na de advertentie

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Of het nu een leuk tekstje is dat je op je iPhone tegenkwam en op je MacBook wilt opslaan, of een restauranttip die je scrollend op je iPad ontdekte en ook op je telefoon wilt hebben. Soms wil je gewoon even snel iets kunnen kopiëren en datzelfde klembord openen op een ander Apple-apparaat.

Universeel klembord voor een enkele tekst

Mocht het om slechts één tekstje gaan, dan kun je het Universeel klembord van Apple gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig kopiëren en plakken tussen Apple-apparaten. Belangrijk is dat je Apple-apparaten voldoen aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Zorg ervoor dat je op al je Apple-producten bent ingelogd met je Apple ID en dat bluetooth, wifi en Handoff zijn ingeschakeld. Laatstgenoemde vind je in ‘(Systeem)Instellingen>Algemeen>AirPlay en Handoff’.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Vervolgens kun je je teksten, afbeeldingen of bestanden kopiëren zoals je dat normaal ook doet, met Cmd+C. Omdat je Apple-apparaten met elkaar gesynchroniseerd zijn, wordt dit automatisch toegevoegd aan het Universeel klembord. Je kunt daarna dus eenvoudig verdergaan op een ander Apple-apparaat en plakken zoals je altijd doet, met Cmd+V.

Klembord iPhone of iPad openen

Op de iPhone en iPad staat geen specifiek programma om je klembord te openen. Mocht je dus meerdere dingen willen kopiëren en plakken, dan kun je hiervoor het beste de Notities-app gebruiken en verbinden met iCloud. Hierin kun je eenvoudig meerdere teksten bewerken en het op al je apparaten up-to-date houden.

Klembord Mac openen

Op je MacBook is er wel de optie om het klembord te bekijken. Dit doe je via ‘Finder>Wijzig > Toon klembord.

Maar: het klembord van je Apple-apparaten slaat dus slechts één tekst per keer op. Wil je dus meerdere teksten tegelijkertijd kunnen kopiëren en inzien, dan zul je daar een app voor moeten installeren. 

Klembordgeschiedenis openen

Een hele handige app hiervoor is Paste. Hiermee kun je oneindig veel teksten, afbeeldingen, artikelen en andere bestanden kopiëren, waarna deze automatisch worden opgeslagen in de Paste-app. Alle andere Apple-apparaten waarop je ook de Paste-app hebt geïnstalleerd, hebben vervolgens toegang tot dezelfde database. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de app toestemming geven om uit andere apps te plakken.

Vervolgens kun je snel en eenvoudig meerdere items op je MacBook, iPhone en iPad kopiëren en plakken, wat allemaal feilloos wordt opgeslagen in de app Paste. Alles wat je hebt gekopieerd kun je in een overzichtelijk klembord openen. Daarnaast kun je ook meerdere prikborden aanmaken om de klembordgeschiedenis nog overzichtelijker te categoriseren. Je hoeft dus niet meer onhandig bestanden in de Cloud te plaatsen, naar jezelf te mailen of ongestructureerde lijstjes bij te houden.

De app Paste kun je gratis downloaden in de App Store en heeft een proefperiode van 7 dagen. Voor volledige toegang tot alle mogelijkheden betaal je 34,99 euro per jaar.

Klembord leegmaken

Het leegmaken of wissen van je klembord is ook zo gepiept. Het Universeel klembord, wat dus slechts een enkele tekst per keer opslaat, maakt gebruik van je tijdelijke geheugen. Iedere keer dat je je telefoon opnieuw opstart zal dit automatisch worden gewist.

Wil je je klembordgeschiedenis in de app Paste verwijderen? Selecteer dan simpelweg de bestanden en druk op ‘Verwijderen’. Of verwijder de gehele app, al hoefden we je dat vast niet te vertellen.