Terug naar Berichten aanpassen of intrekken in macOS Ventura
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Berichten aanpassen of intrekken in macOS Ventura

Door Laura Grootaarts28 september 2022 12:012 min. leestijd0

Sinds iOS 16 kun je berichtjes die je verstuurd hebt via je iPhone na verzending nog aanpassen en verwijderen. Dit najaar nog verwachten we macOS Ventura (macOS 13) en je raadt het al: die handige functie krijg je dan eindelijk ook op je Mac. Hoe het werkt? Dat laten we je nu alvast zien.

Berichten bewerken op de Mac

Berichten aanpassen of intrekken

Een berichtje verstuurd waar je direct spijt van hebt? Zit er een idiote spelfout in, of heb je een bericht zelfs naar de verkeerde persoon gestuurd? Je kunt de situatie nog redden. In de minuten na verzending kun je berichten aanpassen of de verzending helemaal ongedaan maken.

1) Bericht intrekken Mac

Bericht wijzigen

Ctrl-klik op een zojuist verzonden bericht en klik op ‘Wijzig’. Je laatst getypte bericht verschijnt dan in een venstertje waarin je het kunt bewerken. Tevreden met je aanpassing? Klik op het V’tje erachter.

2) Wijzigingen inzien

Bewerkingen geschiedenis

Onder aangepaste berichten staat het labeltje ‘Gewijzigd’. Klik je hierop, dan zie je alle aanpassingen die je in het bericht hebt doorgevoerd. Je kunt een bericht maximaal vijf keer aanpassen. Je hebt hiervoor een kwartiertje de tijd. De ontvanger ziet wel dát er iets veranderd is aan het bericht, maar natuurlijk niet wát.

3) Bericht intrekken

Bericht intrekken

Wordt het he-le-maal niks meer met je bericht? Of heb je een berichtje naar de verkeerde persoon gestuurd? Ctrl-klik erop en klik dan op ‘Verwijder’ om het helemaal weg te halen. Een bericht intrekken kan tot twee minuten na verzending. De ontvanger zal wel altijd zien dat er een bericht is geweest.

Hetzelfde op de iPhone

iOS 16 berichten verbeteren

Berichten aanpassen of intrekken op de iPhone gaat eigenlijk volgens hetzelfde principe en dat werkt nu dus ook al. Je ziet de bovenstaande opties als je je vinger wat langer op een tekstballon houdt. Wil je er meer over weten, lees dan Eindelijk: in iOS 16 kun je Berichten bewerken en intrekken.

macOS Ventura?

macOS Ventura is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Apple heeft het aangekondigd voor dit najaar maar we weten nog niet precies wanneer de update verschijnt, maar reken op oktober. Nieuw zijn onder meer Stage Manager, een nieuwe Klok-app en continuïty camera, waarbij je iPhone-camera dienstdoet als webcam. Wil je meer weten over de nieuwe functies, lees dan ook ons dossier:

Meer weten over macOS Ventura?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar