Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van november 2022 (deel 2)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van november 2022 (deel 2)

Door Redactie iCreate30 november 2022 09:005 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van november 2022! Benieuwd naar de andere tips? Lees dan deel 1 van deze reeks Apple-tips.

Luistertip: de podcast Weird Hit Wonder

Apple-tips November 2022 2

R-Ding-Ding-Di-Ding-Di-Di-Di-Ding-Ding … Ken je hem nog, de Crazy Frog-ringtone van een kleine twintig jaar geleden? Waar we anno 2022 proberen om de geluiden van onze iPhone zo subtiel mogelijk te laten zijn, was het destijds de sport om de meest hysterische beltoon te scoren. Crazy Frog, Het meisje met de prei, Snuffie Bunny en vooral de enorme marketingmachine daarachter: het komt allemaal voorbij in aflevering 13 van de podcast Weird Hit Wonder, over obscure liedjes in de Nederlandse popmuziek.

‘De irritantste aflevering die we tot nu toe gemaakt hebben’, aldus de shownotes. Dat is niks te veel gezegd. Heb je drie dagen later nog steeds Snuffie Bunny in je hoofd, dan raden we je een willekeurige andere aflevering van Weird Hit Wonder aan.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Maak tijdelijke schermafbeeldingen

Apple-tips November 2022 2

Lees je een fascinerend stukje tekst of heeft een filmpje een opvallend shot, dan wil je dit vast aan een ander laten zien. Schermafbeeldingen liggen dan voor de hand, maar na verloop van tijd nemen deze je fotobibliotheek over. Daardoor zie je door de bomen het bos niet meer, of in dit geval, door de screenshots je galerij.

In iOS 16 heeft Apple dit opgelost: je kunt schermafbeeldingen maken en doorsturen zonder dat ze worden opgeslagen. Maak een schermafbeelding, tik linksonder op de voorvertoning en bewerk hem indien nodig. Als je eenmaal tevreden bent, tik je linksboven op ‘Gereed’. Ga nu voor ‘Kopieer en verwijder’ om de schermafbeelding op het klembord te plaatsen. Zo wordt hij niet opgeslagen in je fotobibliotheek, maar kun je hem wel in een andere app plakken en doorsturen.

Zet een albumhoes beeldvullend op je vergrendelscherm

Apple-tips November 2022 2

Je kunt sinds iOS 16 de albumillustratie van je muziek en de bedieningsknoppen beeldvullend weergeven. Het werkt niet alleen met muziek, maar ook met luisterboeken en podcasts.

Om het nieuwe design van de muziekspeler te zien, doe je het volgende: zet een fijn muziekje of een leuke podcast op. Ga terug naar je vergrendelscherm: hier staat een compacte muziekspeler met links een kleine albumillustratie. Tik op de kleine weergave van het album: Tadaa! Om terug te gaan naar de compacte weergave, tik je opnieuw op de cover.

Test een monitor van Eizo

Apple-tips November 2022 2

Wij hebben je nodig voor een lezers­testpanel! Voor onze review van de Eizo FlexScan EV2781 hebben we iCreate-­lezers nodig die deze monitor willen testen: een 27-inch scherm met usb-c en 4-poorts hub om randapparatuur gemakkelijk aan te kunnen sluiten. Het scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, wat door de extra verticale schermruimte ideaal is voor officetaken.

Alle testpanelleden krijgen de Eizo-monitor opgestuurd om uitgebreid uit te proberen – en één gelukkige mag de monitor na afloop zelfs houden! Doe je mee? Stuur een mail naar ­redactie@icreatemagazine.nl met als onderwerp ‘Eizo-lezerspanel’ en laat ons weten waarom je de geschikte persoon bent om de monitor te testen. De leukste reacties selecteren we voor ons lezerspanel.

Vliegen door de bloemen

tips_1_143

De prachtige oranje achtergrond van macOS Ventura is gebaseerd op het slaapmutsje, een bloem die je nabij het Californische stadje Ventura in groten getale kunt vinden. Maar je vindt het slaapmutsje niet alleen terug op de achtergrond van macOS Ventura. In een nieuwe screensaver zweef je als het ware door een bloemenveld van slaapmutsjes.

Daar kunnen we uren naar staren. Wil je ook tot rust komen in de bloemen als je even niks met je Mac doet? Je vindt de nieuwe screensaver in Systeeminstellingen, onder ‘Schermbeveiliging’. Kies daar de optie ‘Ventura’.

Gooi oude wifi-netwerken weg

tips_1_143

Het is verleidelijk om je iPhone te verbinden met elk beschikbaar wifi-netwerk dat je vindt – zeker in een café, restaurant of andere openbare ruimte. Je iPhone slaat deze echter allemaal op, met als gevolg een rommelige lijst van alle netwerken waarmee je ooit verbonden bent geweest.

Om een grote schoonmaak te houden, ga je in iOS 16 naar ‘Instellingen>Wifi>Wijzig’ en geef je je iPhone toestemming met je wachtwoord, Face ID of Touch ID. Er verschijnt nu een lijst met daarin alle bekende wifi-netwerken. Zie je er een die je wilt verwijderen? Tik op het rode rondje links ernaast, daarna op ‘Verwijder’. Nu de rest nog!

Je iPhone als nachtlampje

Apple-tips November 2022 2

Als je ’s nachts een wandeling naar de WC moet maken, en je de weg moet vinden door de duisternis, dan is de zaklampfunctie van de iPhone best handig. Helaas is het lampje zelfs op de zachtste stand zó fel, dat je partner er waarschijnlijk ook wakker van wordt. Dat is iets minder handig.

Gelukkig hebben we een Opdracht voor je – die je installeert door de QR-code te scannen – die je zaklamp op een niveau laat branden waarbij de rust niet zo verstoord wordt. We hebben hem maar ‘Nachtlampje’ genoemd. En tik je op de drie puntjes bij de zojuist toegevoegde opdracht, en vervolgens bovenin op ‘Nachtlampje’, dan krijg je ook nog de optie om hem op je beginscherm te zetten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar