Terug naar Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van april 2023 – deel 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Dit zijn de beste Apple-tips & trucs van april 2023 – deel 2

Door Redactie iCreate24 april 2023 09:004 min. leestijd0

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Apple-apparaten. Zo kennen we vele foefjes en handigheidjes. Die willen we graag delen. Dit is deel 2 van onze beste Apple-tips & trucs van april 2023! Benieuwd naar de andere tips? Lees dan deel 1 van deze reeks Apple-tips.

Apple tips april 2023


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in


Apple tips april 2023: vind je geparkeerde auto terug

Apple tips april 2023

Het overkomt ons bijna allemaal weleens: je weet niet meer precies waar je de auto geparkeerd hebt. Zeker op een grote parkeerplaats is het soms even zoeken. Heb je een auto met CarPlay, dan wordt de locatie automatisch opgeslagen. Controleer of in de Instellingen-app bij ‘Kaarten’ de optie ‘Toon parkeerlocatie’ aangevinkt staat.

De Kaarten-app labelt dan waar je auto staat. Zie je hem niet meteen op de kaart, dan zoek je in het zoekvenster op ‘Geparkeerde auto’. Heb je geen auto met CarPlay, dan markeer je de parkeerplek handmatig. Tik op de blauwe stip die je huidige locatie weergeeft en kies ‘Voeg speld toe’.


Googel het woord ‘hond’. Doe het!

Apple tips april 2023

Google is zo nu en dan wel in voor een grapje. Open Google in Safari of een andere browser op je Mac, en googel het woord ‘hond’. Rechts verschijnt er dan een knop met een pootafdruk. Klik hierop, en er verschijnt een hondenpoot op het scherm die bij iedere klik een pootafdruk achterlaat op een willekeurige plek. Vergeet vooral niet het geluid van je Mac aan te zetten. Met de ‘X’ onderaan in de browser poets je je scherm weer schoon. Ben je meer een kattenmens? Dan googel je ‘kat’!


Forward-deleten op de Mac

Soms wil je de tekst niet van rechts naar links, maar juist van links naar rechts verwijderen. In tegenstelling tot veel Windows-laptops heeft de MacBook geen toets voor zo’n forward delete. Wel krijg je het met een toetscombinatie gedaan. Houd de ‘Fn’-toets linksonder ingedrukt en druk tegelijk op de backspace-knop, die bij de Mac officieel ‘Delete’ heet. De toetscombinatie Ctrl+D werkt ook.


Voeg tags in Finder met een sneltoets toe

tips_2_147

Werk je vaak met de gekleurde tags in Finder? Dan zul je de volgende tip vast waarderen. Met de sneltoetsen Ctrl+1 tot en met Ctrl+7 voeg je namelijk supersnel zo’n tag toe aan een bestand in Finder. En wil je een tag weer wissen, dan druk je gewoon Ctrl+0 in. Overigens: als je tags aanpast bij bestanden in iCloud Drive, dan duurt het soms even voordat de gekleurde bolletjes verschijnen of verdwijnen.


Tips voor het ­opladen van je iPhone in de auto

tips_2_147

Als ik mijn iPhone in de auto voor navigatie gebruik, zit ik me soms af te vragen wat beter is voor de batterij. De iPhone eerst leeg laten lopen zodat ik hem tijdens de navigatie kan opladen? Van tevoren opladen zodat die tijdens het navigeren leegloopt? Of hem gedurende de autorit lekker op 100 procent houden? Het korte antwoord is: ‘Ligt eraan’.

Hierna volgt het lange antwoord met meer uitleg. Je iPhone van tevoren expres leeg laten lopen om hem in de auto op te laden, heeft een averechts effect, want hierdoor slijt de accu nog meer. Anderzijds hoef je een lege iPhone niet eerst op te laden, als je dat toch straks in de auto kunt. De waarschijnlijk minst belastende manier is om hem lekker op 100 procent te houden.

Hoe dan ook: maak je er vooral niet te druk om. Apple doet veel om het opladen minder belastend voor de accu te maken. Zorg er dan liever voor dat de iPhone niet wordt verwarmd door de ventilatieroosters of in de volle zon ligt. Want dat is pas echt funest voor je auto.


Blader ouderwets door je digitale boeken

In iOS 16 verdween in de app Boeken de animatie waarbij het lijkt alsof je door een papieren boek bladert, tot verdriet van heel veel fervente lezers. In iOS 16.4 maakt de animatie zijn comeback! Je moet het alleen wel even activeren.

Open een boek in de app Boeken, tik op de bladzijde zodat de bedieningselementen tevoorschijn komen, en tik op het knopje rechtsonder. Tik in het menu op ‘Thema’s en instellingen’. Tik op het blaadje met het omgeslagen hoekje en ten slotte op ‘Sla om’. Daarna sla je pagina’s om door over het scherm te vegen.


iPhone opnieuw opstarten met Siri

tips_2_147

Als je iPhone problemen heeft, helpt het vaak om hem opnieuw op te starten. Dat is een beetje een gedoe: je drukt de zijknop en volumeknop langer in, veegt de bovenste schuifknop naar rechts, wacht vijf seconden tot de iPhone is uitgeschakeld en drukt de zijknop in. Sinds kort kan het gemakkelijker: met je stem. Roep ‘Hé Siri’, gevolgd door ‘Herstart iPhone’ en bevestig met ‘Ja’. Zonder verder op een van de knoppen te hoeven drukken, gaat je iPhone uit en weer aan. Bedankt Siri!

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar