Terug naar Zo gebruik je Apple Music Classical op HomePod, Apple TV en Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo gebruik je Apple Music Classical op HomePod, Apple TV en Mac

Door Ward Edema3 april 2023 11:493 min. leestijd1

Wil je naar Apple Music Classical luisteren op je HomePod, Apple TV of Mac? Dat kan – maar wel met een omweg. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Apple Music Classical Mac

Apple Music Classical

Vorige week is Apple Musical Classical gelanceerd: een nieuwe Apple-app voor het luisteren naar klassieke muziek. Door een uitgebreide zoekfunctie is het veel gemakkelijker om alle uitvoeringen van een muziekstuk te vinden, en bovendien kun je zoeken op instrument, orkest, periode en meer.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Ook zijn er speciale afspeellijsten voor iedere stemming, en met de ‘essentials’ van grote componisten en artiesten. Kortom: Apple Music Classical is een droom voor fans van klassieke muziek.

Apple Music op HomePod, Apple TV en Mac

Er is alleen één kanttekening: de app van Apple Music Classical is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone. Deze app kun je ook installeren op de iPad – hij wordt dan uitvergroot – maar op de HomePod, Apple TV en Mac is er géén ondersteuning. Toch kun je met een omweg ook op deze apparaten luisteren naar Apple Music Classical. Dat kan op twee manieren. Wij leggen ze allebei voor je uit.

1. Gebruik AirPlay

De eerste ligt het meest voor de hand: gebruik AirPlay! Dit is Apple’s techniek om muziek draadloos van A naar B te sturen, in dit geval van je iPhone naar je HomePod, Apple TV of Mac.

Apple Music Classical HomePod

Tik een nummer, album of afspeellijst aan in Apple Music Classical op je iPhone, en tik vervolgens op de afspeelbalk onderaan om bij de afspeelbediening te komen. Hier kun je tikken op de AirPlay-knop (middelste knop onderaan), waarna je alle beschikbare apparaten ziet om je muziek naar toe te sturen. Tik een apparaat aan, en je hoort de muziek daarop. Meerdere apparaten aanvinken kan ook.

2. Voeg toe aan bibliotheek

De tweede methode is muziek van Apple Music Classical toevoegen aan je bibliotheek. Dit doe je bij een nummer, album of afspeellijst met de ‘+’-knop. Deze toevoeging wordt ook doorgevoerd in je normale Apple Music-bibliotheek, waardoor hij ook zichtbaar wordt voor je HomePod, Apple TV en Mac.

Hierbij is het wel nodig dat je HomePod, Apple TV en Mac zijn ingelogd op hetzelfde Apple ID als je iPhone. Anders wordt je muziek niet gesynchroniseerd. Bovendien moet je op de Mac de functie ‘Synchroniseer bibliotheek’ inschakelen om toegevoegde muziek uit Classical te zien. Dit doe je in ‘Muziek>Instellingen>Algemeen>Synchroniseer bibliotheek’.

Apple Music Classical downloaden

Heb je Apple Music Classical nog niet? Je downloadt de app met de onderstaande knop.

Bekijk Apple Music Classical in de App Store

Om de app te gebruiken, heb je alleen een abonnement nodig op Apple Music. Classical heeft dus geen meerprijs. Heb je nog geen Apple Music? Lees hoe je het drie maanden gratis kunt proberen!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

En wat te denken van een app voor Apple CarPlay? Ik vind het jammer dat deze (nog) niet aanwezig is en ik betwijfel of deze er überhaupt wel gaat komen gelet op de zijdelingse integratie met Apple Music, waarvan het gewoon een verlenging is.