Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo kun je Apple Music Classical gratis proberen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Music Classical gratis

Wil je Apple Music Classical gebruiken, dan heb je wel een Apple Music-abonnement nodig. Heb je dit niet en wil je de app eerst proberen voordat je een abonnement afsluit? Ontdek hier hoe je Apple Music Classical gratis kunt proberen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de handigste Apple-tips, zoals over Apple Music? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Music Classical gratis

Apple Music Classical is een speciale Apple-app voor klassieke muziek. Eerst was hij er alleen voor de iPhone, inmiddels ook voor de iPad. Je vindt er meer dan 5 miljoen nummers, en Classical maakt het gemakkelijk om specifieke uitvoeringen van muziekstukken te vinden. De app heeft namelijk een exclusieve zoekfunctie waarmee je werken snel kunt opsporen op basis van componist, werk, dirigent en zelfs catalogusnummer.

kooptip

Hoewel je Apple Music Classical in de App Store vindt als losstaande app, bevat hij wel het aanbod van Apple Music. Daarom heb je als Classical-gebruiker een abonnement op deze muziekdienst nodig. Twijfel je of je je wilt abonneren? In dat geval zijn er verschillende manieren om tijdelijk Apple Music Classical gratis te proberen. Hieronder vind je de beste mogelijkheden.

Houd er wel rekening mee dat je doorgaans maar één keer de kans krijgt om een gratis proefperiode te beginnen. En ben je na deze periode van plan om je abonnement stop te zetten, dan wordt je verzamelde muziekbibliotheek verwijderd. Overweeg daarom goed welke van de onderstaande opties het beste voor je is.

Proefabonnement

Apple Music Classical gratis app

Apple Music biedt nieuwe abonnees standaard een gratis proefabonnement van één maand aan. Zodra dit voorbij is, moet je maandelijks abonnementskosten betalen. Het bedrag daarvan staat vast en hangt af van het soort abonnement dat je hebt afgesloten – daarover zo meer. Maar je zit nergens aan vast, want je kunt een (proef)abonnement op ieder moment annuleren.

Je begint de proefperiode als volgt:

  • Open de Muziek-app op je iPhone, iPad of Mac.
  • Ga onderin naar het tabblad ‘Luister nu’.
  • Kies ‘Probeer nu’.
  • Volg de instructies op het scherm en sluit je proefperiode af.

Nieuw Apple-product

Heb je onlangs een nieuw Apple-product gekocht of ben je van plan dit te doen? Dan maak je mogelijk kans op maar liefst zes maanden gratis Apple Music. Dit is namelijk standaard inbegrepen bij aankoop van een HomePod, AirPods of een Beats-koptelefoon. Na aankoop van zo’n toestel heb je negentig dagen om deze aanbieding te verzilveren, en je kunt het (proef)abonnement op ieder moment opzeggen.

Je vindt de actie in de Muziek-app, dus voer de bovenstaande stappen opnieuw uit. Al werkt het ook door de Instellingen-app te openen: tik bovenin op ‘6 maanden gratis Apple Music’ om het proefabonnement af te sluiten. Zie je deze optie nergens staan? Waarschijnlijk heb je ooit al eens eerder gebruikgemaakt van een proefperiode en kom je dus niet meer in aanmerking.

Shazam

Apple Music Classical gratis Shazam

Apple Music en muziek-app Shazam slaan regelmatig de handen ineen om aantrekkelijke proefabonnementen aan te bieden. Soms gaat het om een proefperiode van slechts een maand, maar de app heeft ook wel eens vijf maanden aangeboden. Op het moment van schrijven heeft Shazam een deal die hier precies tussenin zit. Ontdek daarom gauw hoe je Apple Music 3 maanden gratis krijgt.

Ander abonnement

Heb je al een Apple Music-abonnement, dan is het helaas niet mogelijk om over te schakelen naar een gratis proefperiode. Al kun je mogelijk wel geld besparen door van abonnement te wisselen. Zo is het wellicht voordeliger om met je hele gezin een gezamenlijk abonnement af te sluiten. Bij Apple Music heb je namelijk de keuze uit de volgende abonnementen:

Voor laatstgenoemde kom je alleen in aanmerking als je bent ingeschreven bij een hogeschool of universiteit. Je betaalt dit maandelijkse bedrag dan zolang je hier staat ingeschreven, met een maximumtermijn van 48 maanden. En als bonus krijg je zelfs toegang tot Apple TV+.