Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zoek mijn AirPods: vind je verloren of gestolen oortjes snel terug

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Zoek mijn AirPods

Ben je je AirPods kwijt? Geen paniek! Er zijn veel trucjes om je oortjes of koptelefoon terug te vinden. Want wist je al dat de app Zoek mijn AirPods ondersteuning heeft? Die helpt je op allerlei manieren!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de leukste en handigste Apple-tips, bijvoorbeeld voor je AirPods? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods kwijt?

De AirPods zijn erg gemakkelijk kwijt te raken. De oortjes zijn behoorlijk klein, waardoor je ze zo over het hoofd ziet, en je plaatst ze na gebruik niet altijd standaard terug in het AirPods doosje. Ze liggen dan al gauw ergens tussen de bank, onder een stoel, of tussen een deken. Of liggen ze toch verder weg, zoals op werk of bij een vriend? Of het allerergste is gebeurd: je AirPods zijn gestolen!

kooptip

Wat er ook aan de hand is: als je AirPods zoek zijn, zijn er heel wat trucjes om ze op te sporen. Met dank aan ondersteuning voor AirPods in ‘Zoek mijn’. Hieronder hebben we de beste manieren op een rij gezet. En we zeggen meteen wat je moet doen als je een AirPods case kwijt bent.

Zoek mijn AirPods

uitgeschakelde iPhone vinden

De beste manier om je AirPods terug te vinden, is via Zoek mijn. Dit is een app waarin je de locaties van alle compatibele apparaten bekijkt die zijn gekoppeld aan jouw Apple ID, zoals je iPhone, iPad of Mac. Maar er is ook ‘Zoek mijn AirPods’-ondersteuning. Zo kun je er de volgende modellen mee opsporen:

Zoek mijn heeft allerlei trucjes om een zoekgeraakt of verloren Apple-apparaat terug te vinden. Waaronder dus de AirPods. Hieronder lopen we de mogelijkheden na – van eenvoudig naar drastisch.

Vind mijn AirPods

Om snel de locatie van je AirPods te bekijken, werp je een blik op de kaart van Zoek mijn. Dat werkt als volgt:

 • Open de Zoek mijn-app, bijvoorbeeld op je iPhone. Heb je geen Apple-apparaat? Ga dan naar icloud.com/find en log in met je Apple ID.
 • Tik op ‘Apparaten’.
 • Kies je AirPods in het lijstje met apparaten. Ben je slechts 1 AirPod kwijt of bevinden ze zich buiten het doosje? Dan moet je het linker- of rechteroortje kiezen.
 • De locatie van je AirPod(s) wordt nu weergegeven op de kaart. Mogelijk staan er ook adresgegevens bij.

Misschien zijn je AirPods leeg of buiten bereik. In dat geval zie je de locatie die het laatst bekend was, toen ze nog wel online waren. De locatie klopt nu dus misschien niet helemaal meer, maar deze is wel een indicatie van de plek waar je de AirPods kwijt bent geraakt.

AirPods Pro 2: nauwkeurig zoeken

Zoek mijn AirPods

De AirPods Pro 2 uit 2022 hebben een extra Zoek mijn-functie: ‘Nauwkeurig zoeken’. Hiermee kun je de precieze locatie van je oortjes vinden, inclusief de afstand en de richting waarin je moet lopen. Dit met dank aan de ingebouwde U1-chip. Wel heb je hiervoor ook een iPhone nodig die deze chip heeft. Dat wil zeggen: een iPhone 11 of nieuwer.

De AirPods Pro 2 nauwkeurig zoeken werkt als volgt:

 • Open de Zoek mijn-app.
 • Tik op ‘Apparaten’.
 • Kies je AirPods in het lijstje met apparaten. Ben je slechts 1 AirPod kwijt of bevinden ze zich buiten het doosje? Dan moet je het linker- of rechteroortje kiezen.
 • Tik op ‘Zoek’. De iPhone maakt nu verbinding met je oortje(s), waarna hij vertelt hoe ver je nog moet lopen en in welke richting.

AirPods zoeken: geluidjes afspelen

Zoek mijn AirPods

Ben je in de buurt van je AirPods, maar zie je ze nog steeds niet? Misschien heb je ze ergens verstopt. Tussen de bank bijvoorbeeld, of in een stapel kleren. Laat de AirPod(s) in dat geval een geluidje afspelen, zodat je hoort in welke richting je moet kijken. Dit werkt ook wanneer je slechts 1 AirPod kwijt bent: je geeft dan aan of je het linker- of rechteroortje wilt horen.

AirPods zoeken door een geluid af te spelen werkt als volgt:

 • Open de Zoek mijn-app.
 • Tik op ‘Apparaten’.
 • Kies je AirPods in het lijstje met apparaten. Ben je slechts 1 AirPod kwijt of bevinden ze zich buiten het doosje? Dan moet je het linker- of rechteroortje kiezen.
 • Tik op ‘Speel geluid af’.

En, hoor je al iets? Ga op het geluid af en ga je AirPods zoeken!

AirPods kwijt: als verloren aangeven

Zoek mijn AirPods

Mocht je je AirPods nog steeds kwijt zijn, dan zit er niets anders op: geef de oortjes of koptelefoon op als verloren. Zo vraag je om hulp van het Zoek mijn-netwerk. Dit is een anoniem netwerk waaraan miljoenen Apple-apparaten wereldwijd zijn gekoppeld.

Al die gekoppelde apparaten kunnen helpen om je AirPods op te sporen, zelfs als je oortjes offline zijn. Zie het maar als een grote samenwerking: apparaten in de buurt van je verloren AirPods sturen de locatie door naar iCloud, waarna jij uiteindelijk kunt zien waar je oortjes zich bevinden. Overigens is het netwerk volledig versleuteld en anoniem, dus je privacy staat altijd op één.

Zo geef je je AirPod(s) op als verloren:

 • Open de Zoek mijn-app.
 • Tik op ‘Apparaten’.
 • Kies je AirPods in het lijstje met apparaten.
 • Scrol helemaal naar beneden en tik onder ‘Geef op als verloren’ op ‘Activeer’.
 • Volg de stappen op het scherm en bevestig dat iemand die je AirPods vindt je contactgegevens mag zien.
 • Rond af met ‘Activeer’.

Nu is het afwachten tot je een bericht over je verloren AirPods krijgt.

AirPods case kwijt?

AirPods case kwijt

Ben je niet je AirPods, maar je AirPods case kwijt? Opsporen wordt dan wat ingewikkelder, want alleen de AirPods case van de Airpods Pro 2 is compatibel met Zoek mijn. Opsporen werkt hiervoor op dezelfde manieren als je hierboven ziet: bekijk de case op de kaart, laat hem een geluid afspelen (dit werkt alleen als de case open staat), ga nauwkeurig zoeken, of geef hem op als verloren. Ook als je je AirPods doosje kwijt bent zonder AirPods erin, vind je het doosje op deze manieren snel terug.

Heb je de AirPods Max, de reguliere AirPods of de eerste generatie AirPods Pro? Dan is het helaas niet mogelijk om de bovenstaande functies te gebruiken om je case op te sporen. Als je hem zelf niet terug kunt vinden, ben je je AirPod case kwijt – écht kwijt. Er zit dan niets anders op dan een nieuw doosje te kopen, gezien de AirPods case nodig is om je oortjes op te laden.