Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPods Pro 2: dit zijn de 5 nieuwe functies – en zo werken ze

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De AirPods Pro 2 hebben er gisteren maar liefst vijf nieuwe functies bij gekregen – en wij kunnen nu al niet meer zonder. Dit zijn ze!

AirPods Pro 2 nieuwe functies

De AirPods Pro 2 zijn de meest luxe oortjes in Apple’s assortiment. Ze hebben de beste functies, je kunt het formaat van de oordopjes wisselen, en ze hebben een MagSafe-oplaaddoosje. Inmiddels is er zelfs een versie van de AirPods Pro 2 met usb-c!

Gisteravond zijn de oortjes nog wat geavanceerder geworden, met dank aan vijf nieuwe functies. Twee daarvan zijn ook beschikbaar voor andere AirPods-modellen – de andere drie zijn exclusief voor de AirPods Pro 2. Om de nieuwe functies te gebruiken, moet je wel iOS 17 downloaden en installeren. Daarna kun je aan de slag: dit zijn de functies en zo activeer je ze.

1 Adaptieve audio


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De functie ‘Adaptieve audio’ is een dynamische manier om naar muziek te luisteren. Deze modus past het geluid aan je omgevingsgeluid aan: je hoort alleen de geluiden die je wilt of moet horen. Een auto die achter je rijdt bijvoorbeeld, of iemand die tegen je praat. Maar is je buurman aan het klussen of wordt er aan de weg gewerkt, dan worden deze vervelende geluiden juist weggefilterd. De AirPods bepalen zo precies welke geluiden storend of cruciaal zijn.

Adaptieve audio activeer je als volgt:

 • Verbind je AirPods met je iPhone.
 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Kies je Airpods.
 • Tik op ‘Adaptief’.

2 Gespreksdetectie

gespreksdetectie

Heb je AirPods in en begint iemand tegen je te praten, dan moest je ze voorheen even pauzeren of een van de oortjes uit je oren halen. Met Gespreksdetectie is dat niet meer nodig. Deze functie merkt het vanzelf wanneer iemand tegen je praat en verlaagt dan het volume van je audio. Ook zorgen de AirPods ervoor dat de stemmen van je gesprekspartners beter te horen zijn.

Zo kun je Gespreksdetectie inschakelen:

 • Verbind je AirPods met je iPhone.
 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Kies je Airpods.
 • Activeer de schakelaar bij ‘Gespreksdetectie’.

3 Dempen

Draag je de AirPods tijdens een telefoongesprek? Door één keer op het steeltje te tikken, wordt jouw microfoon gedempt. Doe je dit nogmaals, dan ben je weer te verstaan. Het is dus niet meer nodig om je iPhone erbij te pakken en hiermee het gesprek te bedienen.

Goed, het is niet zo’n revolutionaire functie als de vorige twee, maar het is wel net zo handig. Overigens, het werkt ook op de AirPods 3, AirPods Pro 1 en AirPods Max (met de Digital Crown).

4 Gepersonaliseerd volume

Nog een nieuwe functie is Gepersonaliseerd volume. Dit werkt met behulp van machine learning: je oortjes houden in de gaten met welk volume je doorgaans naar muziek luistert. Na verloop van tijd hebben ze hier een beeld van, en stellen ze dit volume automatisch voor je in. Je luisterervaring wordt dus helemaal op jou afgestemd.

Hier activeer je Gepersonaliseerd volume:

 • Verbind je AirPods met je iPhone.
 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Kies je Airpods.
 • Activeer de schakelaar bij ‘Gepersonaliseerd volume’.

5 Automatisch schakelen

Automatisch schakelen is een functie waarbij je snel van Apple-apparaat kunt wisselen. Bijvoorbeeld als je via je Mac luistert en wilt overschakelen naar je iPhone. De functie zelf is niet nieuw, maar met iOS 17 werkt het zowel sneller als betrouwbaarder. Dat geldt ook voor de andere AirPods-modellen.

Alles over de AirPods

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de AirPods en iOS 17? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!