Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WhatsApp reactie-meldingen uitzetten? Zo doe je dat!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp reactie-meldingen

De nieuwe functie ‘Reacties’ in WhatsApp is leuk, maar word je van al die WhatsApp reactie-meldingen ook zo gek? Zo zet je ze uit!

WhatsApp Reacties

Sinds vorige week is het mogelijk om op WhatsApp-berichten te reageren met emoji. Dit doe je door een chatbericht ingedrukt te houden, en vervolgens op één van de zes beschikbare emoji te tikken.

Hoewel WhatsApp Reacties een leuke toevoeging is, is er ook wat kritiek. Want voor iedere reactie op jouw bericht krijg je een melding, en met name in groepschats wordt dit snel een irritatie. Voor je het weet staat je vergrendelscherm namelijk vol met ‘Reageerde met’-berichtjes!

WhatsApp reactie-meldingen uitzetten

WhatsApp reactie-meldingen uitzetten

Gelukkig zijn de WhatsApp reactie-meldingen gemakkelijk uit te schakelen, zodat je Berichtencentrum een stuk opgeruimder blijft. Dit doe je als volgt:

  1. Open WhatsApp, en navigeer naar ‘Instellingen’.
  2. Tik op ‘Meldingen’.
  3. Zet de schakelaar achter ‘Reactiemeldingen’ uit.

Je kunt zelf kiezen welke meldingen je uit wilt zetten. Zet je de ‘Reactiemeldingen’-schakelaar onder ‘Berichten’ uit, dan krijg je geen reactie-meldingen meer bij individuele chats. Zet je de schakelaar bij ‘Groepen’ uit, dan krijg je ze niet meer bij groepschats.

WhatsApp reactie-meldingen bij anderen

WhatsApp emoji

Wanneer je deze instelling hebt gewijzigd, betekent dit niet dat je vrienden en familie geen melding meer krijgen van jouw WhatsApp-reacties. Dus als zij de meldingen ook niet meer willen, moeten ze eerst even de bovenstaande stappen doorlopen. Stuur dit artikel dus vooral naar ze door om ze op weg te helpen!

Meer WhatsApp-tips

Er zijn veel functies in WhatsApp die je waarschijnlijk nog niet kent. Zo is er bijvoorbeeld een manier om nooit meer wazige foto’s te versturen. Ook is er een functie waarmee je alle gesprekken veilig opslaat.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je in de toekomst meer tips ontvangen over WhatsApp, je iPhone, iPad en Mac? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang onze tips direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!