Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo verstuur je nooit meer wazige foto’s in WhatsApp

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp foto kwaliteit

Wanneer je een foto in WhatsApp verstuurt, neemt de kwaliteit behoorlijk af – maar gelukkig kun je dat sinds kort met één instelling fixen! Wij laten je precies zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

Kwaliteit foto in WhatsApp

Het is je misschien al eens opgevallen: je hebt een mooie foto gemaakt, verstuurt ‘m in WhatsApp, en.. Opeens is er weinig van over. Op het eerste gezicht lijkt de foto misschien nog normaal, maar zodra je in gaat zoomen merk je dat de foto véél minder scherp is geworden.

Dit heeft te maken met compressie. Om je telefoon niet vol te laten lopen met grote foto’s, worden ze in WhatsApp behoorlijk verkleind. Dit klinkt slim voor het kleine scherm van je telefoon, maar het is best onhandig als je een ontvangen foto op een groot scherm wilt bewonderen of misschien zelfs wilt printen. Je gaat dan namelijk pas goed zien hoe hard de kwaliteit achteruit is gegaan!

Betere kwaliteit foto’s: je doet het zo

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

WhatsApp fotokwaliteit

Gelukkig heeft WhatsApp nu een nieuwe functie, waarmee je zelf instelt met welke kwaliteit je je foto’s verstuurt. Zo stel je het in:

  1. Zorg er eerst voor dat je WhatsApp helemaal bijgewerkt is. Open de App Store, tik rechtsboven op het plaatje (cirkeltje) van je Apple ID, en tik op ‘Werk alle bij’.
  2. Open WhatsApp.
  3. Tik rechtsonder op ‘Instellingen’.
  4. Selecteer ‘Opslag en data’.
  5. Tik onderaan op ‘Media-uploadkwaliteit’.
  6. Selecteer ‘Beste kwaliteit’.

Klaar! Je WhatsApp is nu zo ingesteld, dat alle foto’s van jouw kant in hogere kwaliteit verstuurd worden. Hoe goed de foto’s zijn die je ontvangt, ligt dus wel aan de instelling van degene die ze verzendt: stuur ze dit artikel om ze op weg te helpen!

Tip: gebruik eens iMessage!

Nog een extra tip als je foto’s deelt met (of wilt ontvangen van) vrienden en familie met een iPhone: gebruik iMessage in de Berichten-app! De fotokwaliteit is met iMessage simpelweg het beste, en je bewegende Live Photos blijven via deze route intact.

Om met iMessage foto’s te versturen, open je een chat in de Berichten-app en selecteer je het Foto’s-icoontje (de kleurrijke bloem) onderin. Selecteer je foto’s, en tik op de blauwe pijl rechts om ze te versturen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!