Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

WhatsApp heeft nu Reacties-functie met emoji: zo gebruik je het

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp Reacties


Lees verder na de advertentie

Er is een nieuwe functie voor WhatsApp: Reacties. Hiermee reageer je met emoji’s, zoals een duimpje of een hartje, op berichten. Zo werkt het.

Wil je in de toekomst nog meer tips voor WhatsApp, je iPhone en je andere Apple-apparaten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp Reacties

Het werd al maandenlang getest: Reacties in WhatsApp. Deze nieuwe functie doet denken aan Tapbacks, die je nu al in de Berichten-app op de iPhone vindt. Daarmee reageer je op berichten door ze ingedrukt te houden, en vervolgens op één van de zes icoontjes te tikken.


kooptip

Nu kun je dit ook in WhatsApp, maar dan met emoji. Je krijgt de keuze uit een duimpje, rood hart, lachend gezicht, verrast gezicht, huilend gezicht en ‘bidden’ (wat eigenlijk een high five betekent). De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, gaf eerder al aan dat de functie op dit moment wordt uitgerold. Nu is het ook naar gebruikers in Nederland gekomen.

WhatsApp Reacties gebruiken

WhatsApp emoji

Je gebruikt WhatsApp Reacties met de allernieuwste versie van WhatsApp. Zorg er dus voor dat hij geüpdatet is: ga hiervoor naar de App Store, zoek naar WhatsApp en druk zo nodig op ‘Werk bij’. Het werkt daarna als volgt:

  1. Open een chat.
  2. Houd een bericht lang indrukt.
  3. Tik op één van de zes emoji.

Meer WhatsApp tips

Zie je toch nog geen Reacties? Dan zijn er genoeg bestaande functies in WhatsApp die je waarschijnlijk nog niet kent. Zo is er een manier om nooit meer wazige foto’s te versturen. Ook is er een functie waarmee je alle gesprekken veilig opslaat.

Bron: 9to5mac