Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verwijder ongewenste elementen uit foto’s met Pixelmator Photo

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
pixelmator photo repair tool


Lees verder na de advertentie

Deze iCreate Zomerweek staat in het teken van het thema Fotografie. Elke dag lees je verschillende tips die te maken hebben met het maken, bekijken, ordenen en bewerken van foto’s. De volgende tip valt in die laatste categorie. Want wat nou als die mooie landschapsfoto bezoedeld wordt door toeristen met felgekleurde kleding? Met de iPad-app Pixelmator Photo poets je alle oneffenheden gemakkelijk weg.

Pleister het maar weg

pixelmator photo repair tool
Storen al die toeristen op je mooie natuurfoto? Tik rechtsboven op het pleistertje. Schilder vervolgens geheel over een toerist.

pixelmator photo repair tool
Pixelmator Photo poetst vervolgens volautomatisch de toerist weg. Herhaal dit bij iedereen die in de weg staat voor een prachtige foto. Let wel op: hoe secuurder je te werk gaat, hoe mooier uiteindelijk het eindresultaat.

pixelmator photo repair tool
‘Zo, lekker rustig op je vakantie, of niet?’ Voeg nog een landschapsfiltertje toe en je hebt een beeldschoon plaatje zonder beeldvervuiling.

Fotobewerking op z’n Apple’s


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Naast een krachtige Repair-tool is Pixelmator Photo vooral een iPad-app die zich puur richt op de nabewerking van foto’s. Denk dan aan kleuraanpassingen, of het toevoegen van filters. Het ‘fotoshoppen’ met verschillende lagen wat grote broer Pixelmator wel kan, is achterwege gelaten. Hierdoor is Pixelmator Photo licht, gemakkelijk in gebruik en zeer doeltreffend voor het snel opfleuren van al je foto’s – of dit nu jpeg’s zijn of RAW-foto’s. Een uitstekende en haast onmisbare app voor fotografen.

Dit jaar is de app zelfs in de prijzen gevallen bij de Apple Design Awards. We betrappen onszelf wel eens op de gedachte dat Pixelmator van Apple afkomstig is. Deze fotobewerker is ook zo intuïtief en opgeruimd, dat die fout gemakkelijk gemaakt is. Meer informatie over Pixelmator Photo (en de andere winnaars van de Apple Design Awards) lees je in iCreate 110.