Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Oude Twitter icoon: zo krijg je het vogeltje weer terug op je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Twitter icoon

Mis jij het oude Twitter-icoon op je thuisscherm? Met dit trucje keert het vogeltje weer terug.

Lees verder na de advertentie

Van Twitter naar X

Zeg dag tegen Twitter, en hallo tegen X. Dankzij de overname van Elon Musk is het socialmediaplatform in een compleet nieuw jasje gestoken, en daarbij hoort ook een nieuw logo. Vandaar dat het bekende blauwe icoontje met Larry T. Bird – de officiële naam van het Twitter-vogeltje – is vervangen door een zwart vlak met een grote ‘X’ in het midden. Het ziet er niet bepaald uitnodigend uit om de app te openen, en veel gebruikers missen daarom het oude Twitter-icoon.

Als jij Larry Bird ook mist, heeft je iPhone of iPad een trucje waarmee je het oude Twitter-icoon terughaalt naar je thuisscherm. Daarvoor gebruiken we de app Opdrachten: hiermee stel je een snelkoppeling in waarmee je de app van Twitter (of dus X) opent, maar die wel het oude icoon heeft. Opdrachten staat standaard op vrijwel ieder Apple-apparaat, maar als je de app ooit verwijderd hebt, kun je hem gewoon opnieuw downloaden in de App Store.

Twitter icoon terughalen

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Met de Opdrachten-app is het een kleine moeite om het oude Twitter-icoon terug te krijgen. Het enige voorwerk dat je moet doen, is een afbeelding van het oude Twitter-icoon downloaden – tik maar op de voorgaande link en je vindt het plaatje vanzelf. Klaar? Doorloop dan de volgende stappen om de snelkoppeling te maken:

Twitter icoon
 • Open de Opdrachten-app op je iPhone of iPad.
 • Ga naar het tabblad ‘Opdrachten’ en tik rechtsboven op het plusje.
 • Kies ‘Voeg taak toe’.
 • Zoek in de zoekbalk naar ‘Open app’ en tik hierop.
 • Tik op het lichte vak met in het blauw geschreven ‘app’.
 • Scrol door je lijst met apps en kies ‘X’ (oftewel Twitter) uit.
 • Tik in de menubalk onderin op de Deel-knop (het vierkantje met de pijl omhoog) en selecteer ‘Zet op beginscherm’.

De snelkoppeling naar X is nu gemaakt, maar de volgende stap is om het icoontje ervan te veranderen. Dat werkt als volgt:

Twitter icoon
 • Tik op het icoontje naast ‘Opdracht’ (met de blauwe rand eromheen) en tik op ‘Kies foto’.
 • Scrol door je fotobibliotheek en selecteer het Twitter-logo. Als je wilt, kun je de afbeelding nu nog bijsnijden en centreren. Rond af met ‘Kies’.
 • Tik naast het vogeltje op ‘Opdracht’ en typ de naam in die je onder het icoon wilt zien. Wij gaan gewoon voor ‘Twitter’.
 • Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’.
 • Kies ‘Gereed’.

Keer nu terug naar je thuisscherm: daar staat het Twitter-vogeltje weer mooi te pronken! Door je vinger erop te leggen en hem vast te houden, kun je hem nog verslepen naar een gewenste plek. Overigens moet je daarna nog wel het oude X-icoon van je thuisscherm halen, zonder de app zelf te verwijderen. Hiervoor houd je het icoon ingedrukt, tik je op ‘Verwijder app’ en daarna op ‘Verwijder van beginscherm’.

Meer over Twitter

Wil je meer over Twitter lezen? Ook de volgende artikelen staan voor je klaar:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over Opdrachten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!