Terug naar Wanneer komt Twitter-uitdager Threads naar Nederland?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer komt Twitter-uitdager Threads naar Nederland?

Door Koen van Ekeren7 juli 2023 09:463 min. leestijd0

Twitter-concurrent Threads is officieel gelanceerd, maar je hoeft nog niet te zoeken in de App Store. In Europa is de app – na een paar uur al ruim tien miljoen keer gedownload – nog niet beschikbaar. Wanneer mogen we Threads in Nederland verwachten?

Threads

Wat is Threads?

Threads is een nieuw alternatief voor Twitter en gemaakt door Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp. Donderdag werd de app officieel gelanceerd – onder meer in de VS en het VK.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Meta’s nieuwe app is een op tekst gebaseerde app die gekoppeld is aan Instagram, dus je kunt je bestaande vriendenlijst gebruiken om berichten te sturen en te ontvangen. Zo begin je niet vanaf nul, maar heb je meteen volgers.

Threads

De lancering komt niet geheel toevallig op een tactisch moment, nu steeds meer Twitter-gebruikers genoeg hebben van de veranderingen. Afgelopen weekend beperkte Musk het aantal tweets dat je per dag mag lezen: dat zijn er 800 per dag, of 10.000 per dag voor betalende gebruikers.

Wanneer komt Threads naar Nederland?

Threads is nog niet beschikbaar in de Europese Unie. Dit komt doordat de EU door de Digital Markets Acts veel strengere privacyregels heeft dan in veel andere landen, wat Meta voor uitdagingen stelt.

Het is niet zo dat de EU de lancering van de app heeft geblokkeerd, maar Meta is voorzichtig. Dit komt waarschijnlijk vooral doordat Meta persoonlijke data van Instagram-gebruikers wil overhevelen naar Threads, wat onder de nieuwe regels niet zomaar mag.

In de Amerikaanse versie van Threads worden gebruikers op de hoogte gesteld dat er een breed scala aan gegevens van hen wordt verzameld, waaronder gezondheids- en financiële informatie, browsegeschiedenis, locatiegegevens, aankopen, contacten, zoekgeschiedenis en andere gevoelige informatie.

De Europese Commissie bespreekt momenteel de regelgeving met tech-bedrijven zoals Meta en naar verwachting komt er in september meer duidelijkheid. Voorlopig is het onduidelijk of Threads zich zal aanpassen aan de EU-wetgeving – misschien komt de app hier wel nooit.

Lees ook: 6 iPhone privacy-functies die je maar beter kunt activeren

Mastodon

Je kunt wel uitwijken naar een ander alternatief: Mastodon. Maar na een veelbelovende start (met 2,5 miljoen gebruikers in december) kelderen de maandelijkse actieve gebruikers van het open source-platform. Dat waren er in juni naar schatting iets boven de miljoen – veel minder dan de 335 miljoen actieve gebruikers van Twitter.

Een écht serieus alternatief voor Twitter hebben we voorlopig dus nog niet, al is het niet uitgesloten dat Threads toch naar de EU komt. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar