Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo kun je een Twitter video downloaden op je iPhone of iPad

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Twitter video downloaden


Lees verder na de advertentie

Soms scrol je door je Twitter-tijdlijn, zie je een video en denk je: die wil ik op mijn iPhone of iPad zetten. Maar hoe kun je eigenlijk een Twitter-video downloaden? Ontdek het hier.

Twitter video downloaden

R⤓Download

Trailers, grappige sketches, promotiefilmpjes – op het social mediaplatform Twitter vind je de meest creatieve video’s. Maar volg je veel accounts, dan verdwijnen zulke filmpjes al snel in de krochten van je tijdlijn. Zie ze dan nog maar eens terug te vinden.

Nee, een leuke video wil je natuurlijk bewaren, maar hoe kun je een Twitter-video eigenlijk downloaden? De handigste tool hiervoor is ‘R⤓Download’. Dit is een opdracht voor de Opdrachten-app op je iPhone en iPad, waarmee je met slechts een paar tikken video’s van sociale media kunt downloaden. Waaronder dus van Twitter.


kooptip

Voordat je R⤓Download kunt gebruiken, moet je de opdracht eerst eenmalig op je Apple-toestel installeren. Daarna kun je oneindig video’s downloaden. Installeren doe je zo:

  • Ga via de volgende link naar routinehub.co.
  • Tik bovenin op ‘Get shortcut’.
  • Tik onder in het scherm op ‘Configureer opdracht’.

R⤓Download is nu toegevoegd aan de Opdrachten-app!

Twitter video downloaden

Twitter-video downloaden

Heb je de opdracht R⤓Download geïnstalleerd, zoals hierboven staat uitgelegd? Mooi, dan kun je vanaf nu iedere Twitter -video downloaden die je ziet. Het werkt als volgt:

  • Open de Twitter-app op je iPhone of iPad.
  • Zoek naar een tweet met daarin een video die je wilt downloaden.
  • Tik op de video – hij vult nu het hele scherm op.
  • Tik rechtsonder op de Deel-knop, oftewel het halve vierkantje met de pijl omhoog.
  • Kies ‘Deel via …’.
  • Scrol naar beneden en tik op ‘R⤓Download’.

Twitter video downloaden

Is dit de eerste keer dat je deze opdracht gebruikt, dan moet je R⤓Download eerst een aantal keer toestemming geven om een deel van de opdracht uit te voeren. Hierbij heb je steeds de keuze tussen ‘Sta altijd toe’ en ‘Sta één sessie toe’. Tik je op laatstgenoemde, dan krijg je de volgende keer dat je de opdracht uitvoert dezelfde vragen.

Zodra je overal toestemming voor hebt gegeven, verschijnt er boven in het scherm een pop-up met een vinkje. Dit betekent dat het Twitter-filmpje is gedownload. Navigeer dus maar naar de Foto’s-app en tik op het album ‘Recent’. Daar staat je zojuist gedownloade video nu te pronken!

Meer video’s downloaden

Als je Twitter-video’s wilt downloaden, zijn er vast ook filmpjes op andere socialmediaplatformen die je in je bibliotheek wilt zetten. Daar helpen we je graag bij! Ontdek bijvoorbeeld ook de volgende video-tips:

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!