Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: 3 oplossingen als de wifi niet werkt op je MacBook

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
wifi_stap2

Hoe handig wifi-netwerken ook zijn, ze zijn helaas foutgevoeliger dan een bekabelde verbinding. En wanneer je wifi het niet doet, is het vaak onduidelijk wat er nu precies mis is. In dit overzichtje laten we je drie oplossingen zien die je kunt proberen wanneer de wifi van bijvoorbeeld je MacBook of iMac niet werkt. Deze stappen kun je dus ondernemen wanneer je problemen hebt met je draadloze netwerk.

Lees verder na de advertentie

Deze iTip is onderdeel van een feature uit iCreate 106, waarin we 45 moeilijke Mac-problemen op een gemakkelijke manier verhelpen.

1. Schakel wifi uit en in

wifi_stap1

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De gemakkelijkste oplossing is vaak de beste. Meestal is het namelijk voldoende om wifi uit en in te schakelen via het wifi-icoontje in de menubalk. Klik erop en kies ‘Schakel wifi uit’, wacht tien seconden en kies ‘Schakel wifi in’.

2. Router herstarten

wifi_stap2

Misschien is er ook iets mis met je router. Verwijder tijdelijk de stroomkabel, wacht wederom tien seconden en steek hem weer erin. Je router maakt opnieuw verbinding en na zo’n twee minuten heb je hopelijk weer verbinding.

3. Wifiprobleemoplossing

wifi_stap3

Heeft zowel wifi uitzetten als de ­router herstarten geen effect? Dan laat je het programma Wifiprobleemoplossing (start het via Spotlight) je wifi analyseren. Het probleem is dan namelijk te specifiek en Wifiprobleemoplossing controleert op alle ­mogelijke fouten.

Wifi MacBook werkt niet

Bieden al onze oplossingen geen soelaas? Probeer dan eerst of andere apparaten wel op de wifi kunnen, bijvoorbeeld je iPhone. Lukt het daar wel, kun je uitsluiten dat het probleem met je router te maken heeft. Probeer voor de zekerheid nog het wifi-netwerk bij een vriend met je MacBook Air of MacBook Pro uit, maar als het ook daar niet lukt, kun het beste een afspraak bij de Apple Store maken en daar de wifi Mac laten controleren

Kan een ander apparaat daarentegen ook geen verbinding maken, ligt het probleem bij je router of internetprovider. Meestal kan je provider je dan het beste helpen.