Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Spotify wordt je persoonlijke dj met deze nieuwe AI-functie

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Spotify dj


Lees verder na de advertentie

Als Spotify ergens in uitblinkt, is het wel personalisatie. Zo heeft de muziekdienst gisteren nog een nieuwe AI-functie aangekondigd waarmee gebruikers van Spotify naar een gepersonaliseerde dj kunnen luisteren. Dit moet je weten.

Spotify dj

De nieuwe dj-functie werkt aan de hand van een kunstmatige intelligentie die ‘jou en je muzieksmaak’ precies kent. Hij kijkt namelijk naar je luistergeschiedenis in de app en op basis daarvan maakt de dj een stream vol nummers en artiesten waarvan hij verwacht dat je ze leuk vindt. En hier kun je altijd en overal naar luisteren, want de stream loopt oneindig door – net als een echt radiostation.

Verder doet de AI dj zijn best om een ‘echte’ dj perfect te imiteren. Zo worden de nummers zo afgespeeld, dat ze vloeiend in elkaar overlopen. Maar het beste: de dj geeft zelfs commentaar op de nummers, en volgens Spotify klinkt deze door AI-gegenereerde stem ‘verbluffend realistisch’. Zo vertelt hij onder andere waarom een bepaald nummer wordt afgespeeld, evenals wanneer je hier voor het laatst naar hebt geluisterd.

Ook heeft Spotify een filmpje uitgebracht waarin de dj-functie wordt uitgelicht. Die bekijk je hier:

Beschikbaarheid


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De dj is exclusief voor gebruikers met Spotify Premium, al moeten de abonnees in ons hoekje van de wereld nog wachten. De functie is namelijk alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, waar je het per direct kunt gebruiken. Wanneer en of de dj ook naar Nederland en België komt, is nog onduidelijk.

Als we de AI dj wel krijgen, is het ook nog de vraag welke taal hij zal spreken. De stem is namelijk gebaseerd op de AI stem van Sonantic, een bedrijf dat Spotify vorig jaar heeft overgenomen. Echter spreekt de stem die zij hebben ontwikkeld alleen Engels. Als de functie hiernaartoe komt, is de kans dan ook groot dat hij geen Nederlands spreekt.

Het laatste nieuws

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple- en technieuws, zoals over Spotify? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!