Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Spotify krijgt make-over en 5 nieuwe features: dit zijn ze

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Spotify update 2023


Lees verder na de advertentie

Spotify heeft een flinke update aangekondigd, met een make-over voor de home feed en 5 nieuwe features. Dit moet je weten.

Spotify update

Een uitgebreid live-event over updates en nieuwe functies: dat klinkt als iets wat je zou verwachten van Apple, maar gisteren was het Spotify die er vol voor ging. In maar liefst anderhalf uur werden we bijgepraat over wat voor nieuws er dit jaar allemaal naar Spotify komt – en dat is bij elkaar een hele lijst.

Om te beginnen krijgt de home feed van Spotify binnen een paar weken een totale make-over. In plaats van een ‘droge’ lijst van albums, afspeellijsten en podcasts komen er nu videopreviews die haast doen denken aan Instagram en TikTok. Dit maakt het ontdekken van nieuwe muziek en afleveringen weer nét wat dynamischer.

5 nieuwe functies Spotify

Naast de nieuwe home feed zijn er nog meer grote nieuwe functies die de komende tijd naar Spotify komen. Wij zetten ze voor je op een rij.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Spotify home feed

1. Smart Shuffle

Heb je een afspeellijst die je maar al te graag draait, maar ken je hem inmiddels door en door? Met Smart Shuffle krijg je naast de muziek in je playlist ook nieuwe nummers te horen die perfect passen bij de rest. Zo maak je je afspeellijst weer fris.

2. Autoplay voor podcasts

Met Autoplay speelt Spotify gewoon door als je gekozen afspeellijst of album klaar is, en nu komt die functie ook beschikbaar voor podcasts. Is je podcast afgelopen, dan wordt er een andere aflevering gestart die past bij wat je leuk vindt.

3. Spotify Clips

Om de artiestenpagina’s van Spotify wat op te fleuren, krijgen artiesten de mogelijkheid om korte video’s op hun pagina te tonen. Ook kunnen er video’s toegevoegd worden aan albums.

4. Countdown

Heb je een favoriete artiest of band, en kun je niet wachten tot hun nieuwste album te beluisteren is? Met de nieuwe Countdown-pagina’s maak je het wachten wat leuker. De artiest plaatst hierop promovideo’s, een countdown, de tracklijst en meer, voorafgaand aan de release. Voorpret alom.

5. Concert & Merch Discovery

Om het gemakkelijker te maken om in de gaten te houden wanneer een artiest zijn volgende concert houdt, of wanneer de nieuwste merchandise beschikbaar komt, kun je dit nu volgen via de live-events feed. Zo ben je altijd op de hoogte!

Nog meer nieuwe functies

De nieuwe home feed en de bovenstaande vijf functies zijn maar een gedeelte van wat Spotify allemaal heeft aangekondigd. Zo komt er bijvoorbeeld ook een gepersonaliseerde DJ op basis van AI. Daarover lees je meer in ons artikel: Spotify wordt je persoonlijke dj met deze nieuwe AI-functie. Wil je ontdekken wat er nog meer naar Spotify komt? Kijk dan naar het volledige event:

Alle nieuwe functies worden in de komende weken en maanden uitgerold. Het kan dus zijn dat je nog even geduld moet hebben voordat je ze te zien krijgt. Belangrijk is in ieder geval om je Spotify-app up-to-date te houden, dan weet je zeker dat je toegang hebt tot de nieuwste functies wanneer ze uitkomen!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Spotify