Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Gebruik je favoriete nummer als wekker op je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone wekker nummer

Een digitale klok is doorgaans een stuk aangenamer wakker worden dan het ge’triiiiing’ van een analoge wekker. De iPhone is nog prettiger, met een lange lijst aan deuntjes waaruit je zelf kunt kiezen. Maar wat dacht je van je lievelingsnummer als persoonlijke wekdienst? Van een jaren zeventig klassieker tot de soundtrack van een dramafilm. Of als je écht uit bed wilt springen: de klanken van je favoriete metalband. Het enige wat je nodig hebt, is een Apple Music-abonnement. Check? Lees hier hoe je je favoriete nummer instelt als wekker op je iPhone.

Lees verder na de advertentie

1 Klok

iPhone wekker nummer

Open je de Klok-app, dan sta je wellicht nog niet op het juiste tabblad. Onderin vind je er namelijk maar liefst vier: ‘Wereldklok’, ‘Wekker’, ‘Stopwatch’ en ‘Timer’. Voor deze workshop moeten we de tweede hebben, dus tik hierop.

2 Wekker zetten

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

iPhone wekker nummer

Tik op het plusje om een nieuwe wekker te zetten. Stel nu drie dingen in: de alarmtijd, de dag(en) waarop de wekker moet afgaan (‘Herhaal’) en de naam van de wekker (‘Label’). Ook schakel je de sluimerstand in of uit (‘Sluimer’).

3 Geluidscheck

iPhone wekker nummer

Er is nog één optie over: ‘Geluid’. Tik hierop en je belandt in een menu om het wekkergeluid aan te passen. Meestal ga je voor een van de standaard opties uit de lijst met ‘Beltonen’, maar niet nu. Wij tikken op ‘Kies een nummer’.

4 Apple Music

iPhone wekker nummer

Om een nummer aan je wekker te koppelen, stuurt je iPhone je naar Apple Music. Ja, dat betekent dat je een abonnement op deze streamingdienst nodig hebt.

Heb je geen abonnement op Apple Music? Dan kun je op je iPhone alsnog een zelfgekozen nummer instellen als geluid van je wekker. In dat geval tik je bij de vorige stap niet op ‘Kies een nummer’, maar op ‘Tone Store’. Je wordt nu doorgestuurd naar de iTunes Store (ken je hem nog?), waarin je geluiden kunt kopen om vervolgens als wekker te gebruiken. In de meeste gevallen kosten ze € 0,99, soms € 1,29.

De keuze is alleen niet zo reuze als bij Apple Music: in de catalogus van de streamingdienst vind je vrijwel elk denkbaar nummer, terwijl de iTunes Store slechts een kleine selectie aan bekende nummers heeft. Die komen bijna allemaal uit de tijd voor Apple Music, toen iTunes nog volop gebruikt werd. Maar ja, met een vrolijk popdeuntje opstaan is altijd fijner dan met een snerpende beltoon.

5 Bibliotheek

ws_klok_142

Zoek in de muziekbibliotheek naar het liedje waarvan jij denkt fris en fruitig op te staan, bijvoorbeeld via de zoekbalk. Heb je nog geen nummer in gedachte? Scrol dan door een categorie die je ligt, zoals genre, artiest of album.

6 Lievelingsnummer

ws_klok_142

Een salsanummer? Een bekende radiohit? De soundtrack van een musical? Elk nummer kan. Mits je hem in Apple Music hebt gedownload, want alleen dan staat hij in de bibliotheek. Tik op je gekozen nummer om terug te keren naar Klok.

7 Terug bij af

ws_klok_142

Tijd voor een controleronde. Tik linksboven op ‘Vorige’ en je staat weer in het menu om de wekker in te stellen. Naast het kopje ‘Geluid’ zie je nu de naam van je gekozen nummer. Klopt dit niet? Loop de stappen dan nogmaals na.

8 Opstaan!

ws_klok_142

Tik op ‘Bewaar’ om de wekker op te slaan: hij staat nu in het wekkeroverzicht. Is de schakelaar ernaast groen? Dan is de wekker geactiveerd en gaat hij af op je ingestelde dag en tijd. Hopelijk word je niet moe van het nummer!

Muziek vóór het slapen gaan

Omgekeerde wereld: er zijn ook luisteraars die muziek luisteren vóór het slapen gaan. Maar ja, het is zonde als dit blijft afspelen terwijl jij al uren aan het dromen bent. Met het tabblad ‘Timer’ stel je in dat je muziek na een bepaalde tijd stopt met afspelen.

Aftellen

Bij het Timer-tabblad stel je eerst in hoelang je wilt dat de muziek blijft afspelen. 1 uur, 30 minuten, 10 seconden – het ligt aan je eigen slaapgedrag hoeveel tijd je nodig hebt om weg te dommelen.

Als timer eindigt

Zodra de tijd voorbij is, wil je uiteraard dat de muziek stopt met spelen. Daar moet je je iPhone wel van op de hoogte stellen: tik op ‘Als timer eindigt’, scrol helemaal naar beneden en tik op ‘Stop afspelen’.

Start

Timer klaar? Muziek klaar? Dan staat je nog één ding te wachten: op ‘Start’ tikken. Nu loopt je muziek net zo lang als jij hebt ingesteld – je iPhone zet het geluid uit zodra de tijd voorbij is. Even hopen dat je in slaap valt voordat het aftellen voorbij is!