Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Netflix extra lid toevoegen: zo kun je tóch nog je account delen

Auteur: Annemiek Lourensen
3 reacties
Netflix extra lid toevoegen

Een Netflix-account delen met mensen buiten je eigen huishouden gaat niet meer. Tenminste, niet meer op de oude manier. Zo kun je wél een extra Netflix-lid toevoegen aan je abonnement!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de handigste tech-tips, zoals over Netflix? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Netflix extra lid toevoegen

Helaas, de dagen van met iedereen je Netflix-account delen zijn geteld. Sinds 2023 staat de streamingdienst het namelijk niet meer toe om zomaar je abonnement met vrienden of familie buiten je eigen huishouden te delen. Proberen deze ‘meelifters’ alsnog te kijken, dan houdt Netflix ze voortaan tegen. De dienst geeft ze dan twee opties: een eigen account maken, of de beheerder moet ze als extra lid toevoegen aan het abonnement.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ben jij beheerder en stem je in met laatstgenoemde, dan ga je maandelijks ook meer betalen. Elk extra lid kost namelijk € 3,99. Dat bedrag wordt bij jou (de beheerder) afgeschreven, en komt dus bovenop de maandelijkse abonnementskosten waarvoor je al betaalt. Hoeveel extra Netflix-leden je kunt toevoegen en hoeveel de kosten dan zijn, ligt aan welk Netflix-abonnement dat je hebt. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Netflix Basic: € 7,99 per maand (extra leden niet mogelijk)
  • Netflix Standaard: € 11,99 per maand + € 3,99 per maand per extra lid (maximaal 1 extra lid)
  • Netflix Premium: € 15,99 per maand + € 3,99 per maand per extra lid (maximaal 2 extra leden)

Ter voorbeeld: betaal jij als beheerder elke maand € 11,99 voor het Standaard-abonnement, maar heb je een kind dat buiten jouw huishouden woont en ook graag Netflix wilt kijken? Dan komen de maandelijkse kosten uit op € 15,98. En heb je twee kinderen die buiten huis wonen? Dan moet je voor Premium gaan, omdat je alleen dan twee extra leden toe kunt voegen. Je betaalt dan € 23,97 in totaal. Klinkt duur, maar het is nog altijd goedkoper dan drie losse abonnementen afsluiten. En uiteraard kun je alle extra leden alsnog de € 3,99 aan jou terug laten betalen.

Netflix lid buiten huishouden toevoegen

Netflix extra lid toevoegen

Besloten om een extra lidmaatschap te kopen? En ben jij de beheerder? Een extra Netflix-lid toevoegen aan je abonnement werkt als volgt:

  • Ga via de volgende link naar een speciale webpagina van Netflix.
  • Log in met je account.
  • Kies ‘Volgende’: controleer nu de gegevens op het scherm.
  • Tevreden? Klik op ‘Koop nu’.
  • Vul de naam en het e-mailadres van het extra lid in.
  • Bepaal of je een nieuw profiel wilt maken, of een bestaand profiel van je huidige account wilt overzetten.

Het extra lid waarvan je de gegevens hebt opgegeven, krijgt nu een e-mail. Hierin zit een uitnodiging: via de bijbehorende link kunnen ze hun eigen account en wachtwoord aanmaken. Die worden dan gekoppeld aan het extra lidmaatschap – waarvan jij beheerder blijft – dus het extra lid hoeft geen extra abonnement af te sluiten. Het extra lidaccount is nu gemaakt!

Netflix profiel overzetten

Heeft een van de meelifters toch besloten om een eigen Netflix-abonnement af te sluiten, maar hebben ze een profiel op jouw account? Dan kun je gemakkelijk zo’n Netflix-profiel overzetten. Zo behouden ze hun profielgegevens, inclusief kijkgeschiedenis, icoon en meer!

Ontvang wekelijks Apple-tips & -nieuws in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!