Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

4x zo ontdek je supersnel hoe die zomerhit heet!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music muzieknoot


Lees verder na de advertentie

Als je vroeger een liedje hoorde op vakantie, dan was de kans klein dat je er ooit nog achter kwam hoe het heette. Want muziek die populair was aan de Spaanse costa’s, hoefde niet per se door te dringen tot de Nederlandse hitparades. Nu heb je gelukkig altijd de grootste muziek-encyclopedie ter wereld op zak. En die kan zo ongeveer alle muziek herkennen!

1. Shazam

Shazam

Misschien wel de bekendste app die de kunst van het muziek herkennen beheerst. Druk op de knop, en Shazam luistert mee naar het nummer. De snelste manier is misschien nog wel om de app toe te voegen aan het widgetscherm, zodat je zelfs tijdens het laatste staartje van de muziek nog snel uitsluitsel hebt. Heb je een Apple Watch? Dan is er ook een Shazam-complicatie om op de wijzerplaat te zetten.

2. Siri

Siri icoon


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Siri is de persoonlijke assistent op je iPhone en weet bijna alles. Hoor je een zomers muziekje waarvan je wilt weten hoe het heet? Roep Siri op via de thuis- of zijknop of door ‘Hé Siri ‘ te zeggen, en vraag hem hoe dit liedje heet. Hij luistert met je mee en deelt zijn bevindingen. Via de drie streepjes rechtsboven in iTunes en ‘Siri’ vind je de opgevraagde nummers later weer terug.

3. Soundhound

Soundhound

Ben je te laat met Siri en Shazam? Dan komt Soundhound om de hoek kijken. Soundhound herkent ook muziek door ernaar te luisteren, maar kent nog een extra trucje. Liedje zoeken door te neuriën? Of te zingen? Als je enigszins toonvast bent, helpt Soundhound je uit de brand. Dat komt heel goed van pas als een liedje zich weken na je vakantie in je hoofd heeft genesteld.

4. Zoek de tekst

songteksten zoeken apple music

Vaak lukt het je nog wel om een paar woorden of zinnen van een liedje te ontwaren. Google die woorden dan in combinatie met ‘lyrics’ en wellicht duiken ze op in de zoekresultaten. Tegenwoordig kun je trouwens ook liedjesteksten in Apple Music. Lees hiervoor ook Zoek op songtekst in Apple Music.

iPhone vakantietips rondom Muziek & audio

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Muziek & audio’.