Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geef afspeellijsten in Muziek een stijlvolle look

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Afspeellijst coverart

Ziet jouw overzicht met afspeellijsten in de app Muziek er ook zo rommelig uit? Sinds iOS 17.1 kun je kiezen uit een reeks standaard covers die mooi bij elkaar passen.

Lees verder na de advertentie

In eerdere versies van iOS moest je een eigen afbeelding uploaden voor je zelfgemaakte playlists. Of er verscheen een eenvoudig mozaïek bestaande uit cover-art van de diverse songs. Dat maakte het er niet overzichtelijker op.

Kies uit acht verschillende stijlen

Gelukkig biedt Apple in iOS 17.1 nu acht verschillende kunststijlen om uit te kiezen, met geometrische vormen en gradiënten. De kleuren verschillen dan weer wel per afspeellijst: die worden bepaald op basis van de albumhoes van het eerste nummer in je afspeellijst. In de linker bovenhoek zie je de naam van je playlist. Maar hoe kies je nu de cover-art?

afspeellijsten
1

Open je afspeellijsten

Open de app Muziek. Ga naar de bibliotheek en open daar je Afspeellijsten. Tik op een van je afspeellijsten. Dit werkt bij zelf samengestelde afspeellijsten.

Wijzig
2

Wijzig

Klik op de Meer-knop rechtsboven – dat is de bol met de drie puntjes. Tik dan op ‘Wijzig’ in het menu.

coverart
3

Kies jouw stijl

Veeg nu bovenin door de verschillende stijlen. Iets van jouw gading gevonden? Tik op ‘Gereed’.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 17.1: meer nieuws in Muziek

Het is niet de enige vernieuwing die Apple Music ondergaat in iOS 17.1. Zo kun je onderaan je afspeellijsten kiezen uit suggesties die matchen met de al gekozen muziek. En er is een nieuw sterretjes-systeem waarmee je nummers als favoriet markeert. Nu kun je daar nog niet veel mee, maar in de volgende update, iOS 17.2, krijg je een op maat gemaakt afspeellijst met jouw favorieten! Wil je meer tips lezen over nieuwe Apple-functies, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!