Terug naar Met deze SOS-functie van de iPhone alarmeer je direct de hulpdiensten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met deze SOS-functie van de iPhone alarmeer je direct de hulpdiensten

Door Koen van Ekeren6 juni 2017 17:022 min. leestijd2

De iPhone heeft een SOS-functie die je leven kan redden. Door vijf keer snel achter elkaar op de aan/uit-knop te drukken, worden de nooddiensten én je familie opgeroepen. De functie werkt al zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Maar je kunt hem nog veiliger maken!

SOS-noodmelding iOS 11

SOS iPhone

Duw je vijf keer achter elkaar op de sluimerknop van je iPhone, dan verschijnt er een scherm met drie sliders. Met de eerste schakel je je iPhone uit, met de tweede roep je je medische ID op en met de derde bel je de hulpdiensten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog meer bescherming

sos noodmelding ios 11

Je kunt het scherm met de drie sliders ook overslaan en ervoor zorgen dat je iPhone direct 112 belt als je in nood bent. Dat moet je vooraf instellen: ga naar ‘Instellingen>SOS-noodmelding’ en zet de schuif achter ‘Automatisch bellen’ op groen. Ook is het mogelijk om noodcontacten toe te voegen, zoals je echtgenoot of ouders. Zij krijgen meteen een bericht als je met deze functie de hulpdiensten hebt opgeroepen.

Nog meer veiligheid? Scrol iets verder naar beneden in het onderstaande scherm en zet de schuif achter ‘Aftelgeluid’ op groen, dan maakt je iPhone tijdens het bellen ook nog een snerpend alarmgeluid waarmee je eventuele belagers afschrikt en omstanders alarmeert.

Ook al op de Apple Watch

Je denkt misschien, van die functie heb ik eerder al gehoord. Dat klopt: op de Apple Watch zit een soortgelijke functie. Daar moet je wat langer op de knop aan de zijkant duwen om een noodmelding te versturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Patrick van Helden
Lezer
Patrick van Helden

Deze functie zou eerst al in 10.2 zitten!? Kan trouwens op de Samsung al een tijdje (alleen dank enkel naar contactpersonen)

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Dat zeg je goed! De functie zat in de testversie maar is uiteindelijk niet in de definitieve versie beland – althans, niet in Nederland. Nu duikt-ie weer op in iOS 11. De Apple Watch heeft overigens wel al een SOS-functie.