Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met deze SOS-functie van de iPhone alarmeer je direct de hulpdiensten

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone sneller maken


Lees verder na de advertentie

De iPhone heeft een SOS-functie die je leven kan redden. Door vijf keer snel achter elkaar op de aan/uit-knop te drukken, worden de nooddiensten én je familie opgeroepen. De functie werkt al zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Maar je kunt hem nog veiliger maken!

SOS-noodmelding iOS 11

SOS iPhone

Duw je vijf keer achter elkaar op de sluimerknop van je iPhone, dan verschijnt er een scherm met drie sliders. Met de eerste schakel je je iPhone uit, met de tweede roep je je medische ID op en met de derde bel je de hulpdiensten.

Nog meer bescherming

sos noodmelding ios 11


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je kunt het scherm met de drie sliders ook overslaan en ervoor zorgen dat je iPhone direct 112 belt als je in nood bent. Dat moet je vooraf instellen: ga naar ‘Instellingen>SOS-noodmelding’ en zet de schuif achter ‘Automatisch bellen’ op groen. Ook is het mogelijk om noodcontacten toe te voegen, zoals je echtgenoot of ouders. Zij krijgen meteen een bericht als je met deze functie de hulpdiensten hebt opgeroepen.

Nog meer veiligheid? Scrol iets verder naar beneden in het onderstaande scherm en zet de schuif achter ‘Aftelgeluid’ op groen, dan maakt je iPhone tijdens het bellen ook nog een snerpend alarmgeluid waarmee je eventuele belagers afschrikt en omstanders alarmeert.

Ook al op de Apple Watch

Je denkt misschien, van die functie heb ik eerder al gehoord. Dat klopt: op de Apple Watch zit een soortgelijke functie. Daar moet je wat langer op de knop aan de zijkant duwen om een noodmelding te versturen.