6 coole dingen die je kunt doen als je een iPhone én een Mac hebt
Heb je een iPhone en een Mac? Dan heb je het waarschijnlijk al gemerkt, de apparaten vullen elkaar perfect aan en werken naadloos samen. Je hebt het misschien niet eens in de gaten: de notitie die je hebt aangemaakt op je Mac, staat als bij toverslag op je iPhone. Zo zijn er nog veel meer coole manieren waarop de iPhone en de Mac samenwerken. Dit zijn onze favorieten!
Meer handige tips voor je Mac lees je in iCreate!
1. Kopiëren en plakken tussen iPhone en Mac
Kopieer je een tekst op je Mac? Of een plaatje of een video? Dan kun je dit vervolgens plakken op je iPhone of iPad. En het werkt beide kanten op! Dus kopieer je juist iets op iOS-apparaat, dan plak je het zo naar je Mac.
2. Een foto direct op je Mac laten verschijnen
Het is een optie die een beetje verdekt staat opgesteld in allerlei Apple-apps op de Mac: continuïteitscamera. Via ‘Archief>Importeer van iPhone’ kun je direct een foto of scan maken met je iPhone, waarna deze instant op je Mac verschijnt. Zonder vertraging belandt de afbeelding in het document waaraan je werkt. Bijvoorbeeld in Pages. De eerste keer moet je de functie nog activeren, lees daarover Nieuw in macOS Mojave: Continuïteitscamera.
3. Doorwerken aan al je documenten
Apps als Pages, Numbers en Keynote maar ook Notities en Dictafoon zijn verkrijgbaar in zowel een Mac- als een iPhone-jasje. Begin je te werken in een document op bijvoorbeeld je Mac? Wanneer je het opslaat in iCloud, verschijnt het ook op je iPhone. Van daaraf kun je gewoon weer verder werken.
4. Overal toegang tot je bureaublad
Dankzij iCloud kun je de bestanden die in de mappen ‘Bureaublad’ en ‘Documenten’ op je Mac staan, ook raadplegen en bewerken op je iPhone. Op je Mac activeer je het via ‘Systeemvoorkeuren>iCloud’. Vink hier iCloud Drive aan en open ‘Opties’. Zet nu een vinkje voor ‘Map Bureaublad en Documenten’. Alles wat in deze mappen staat, verschijnt nu ook op je iPhone. Open hiervoor de map Bestanden en dan iCloud Drive.
5. AirDrop alles
Er zijn allerlei manieren om iets van je iPhone op je Mac en vice versa te laten belanden. Een aantal daarvan hebben we al besproken, maar ook AirDrop moet even genoemd worden. Met AirDrop kun je bestanden – foto’s, video’s, documenten – uitwisselen tussen verschillende Apple-apparaten. Je kunt AirDroppen naar anderen (zelfs naar wildvreemden in bijvoorbeeld het openbaar vervoer) maar ook naar jezelf.
6. Altijd internet op de Mac via je iPhone
Je zit in de trein en wilt op je Mac werken, maar WiFi in de trein is nog steeds een soort fata morgana. Of het netwerk op kantoor is net zo stabiel als een Hollandse zomer. Gelukkig heb je op je iPhone de mobiele internetverbinding van je telefoon-abo nog, en daarvan kun je ook gebruikmaken op je Mac. Klik op het wifi-statussymbool in de menubalk van je Mac, en je kunt de verbinding van je iPhone selecteren.
Praten je Mac en iPhone niet met elkaar?
Heb je de bovenstaande zaken uitgeprobeerd en leidt het tot niets? Controleer dan de volgende zaken:
- Je bent met beide apparaten ingelogd met hetzelfde Apple ID.
- iCloud is geactiveerd.
- Handoff is op beide apparaten geactiveerd.
Mac: ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen>Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe’.
iPhone of iPad: ‘Instellingen>Algemeen>Handoff’. - Beide apparaten zijn online en bluetooth is actief.
Welke manier van samenwerken tussen je Mac en iPhone kun jij niet meer missen? Laat het hieronder weten in een reactie!
Praat mee
0