Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Nintendo Switch-controllers op de Mac gebruiken

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Nintendo Switch


Lees verder na de advertentie

Afgelopen vrijdag heeft Nintendo zijn nieuwe console, de Nintendo Switch, gelanceerd. De controllers ervan, de zogeheten Joy-Cons, werken ook op de Mac. Dat geldt ook voor de wat traditioneler vormgegeven Nintendo Controller Pro voor de Switch. Die zit echter niet in de doos, je moet hem voor 70 euro erbij kopen. Een stuurprogramma heb je niet nodig als je de controllers op de Mac wilt gebruiken. Hoe het precies werkt, leggen we hieronder uit.

nintendo switch joycon

Nintendo Switch-controllers op de Mac gebruiken

Om de controllers met een Mac te verbinden, moet je eerst de pairing-modus op de controllers activeren. Bij de Joy-Cons zit de SYNC-knop aan de bovenkant van de controller, daar waar je hem op de Nintendo Switch-tablet vastmaakt. Op de Controller Pro zit die naast de oplaadaansluiting.

Vervolgens ga je op de Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Bluetooth’. Daar duiken de nieuwe apparaten dan op in het lijstje en kun je ze met een klik verbinden. Minder praktisch is dat de twee Joy-Cons op dit moment nog als twee afzonderlijke controllers worden gezien – niet als één controller. In de lijst met bluetooth-apparaten heten ze dan ook ‘Joy-Con (L)’ en ‘Joy-Con (R)’. De Controller Pro wordt daarentegen helemaal herkend.

Joy-Cons niet praktisch voor elke game


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dit maakt de Joy-Cons op dit moment nog niet praktisch voor veel games, vooral omdat je per controller maar een analoge stick hebt. Veel games van tegenwoordig vereisen minimaal twee. Voor veel indie-games en emulators werken de Joy-Cons echter uitstekend. Enige voorwaarde is dat de spellen of programma’s bluetooth-controllers ondersteunen.

Niet ‘Made for i’

Als je nu had gehoopt dat je de controllers van de Nintendo Switch ook op de iPad, iPhone of Apple TV 4 zou kunnen gebruiken, moeten we je teleurstellen. De apparaten zijn niet voor gecertificeerd voor Apple’s ‘Made for i’-programma, waardoor een koppeling onmogelijk wordt. Maar misschien komt daar nog verandering in – immers werken Nintendo en Apple nu al een tijdje samen. Zo bracht het Japanse bedrijf eind afgelopen jaar Mario naar de iPhone.