Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Medische ID bekijken op iPhone of Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
SOS-noodmelding Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Steeds meer iPhone-gebruikers hebben een medische ID ingesteld. Hiermee krijgen mensen die EHBO verrichten toegang tot belangrijke medische gegevens. Maar als degene die onwel is geworden niet meer bij kennis is, en de iPhone in kwestie vergrendeld, hoe kun je dan als hulpverlener het Medische ID bekijken? Wij leggen uit hoe het werkt op een iPhone zonder thuisknop, een iPhone met thuisknop en op de Apple Watch.

Medische ID bekijken op iPhone

medische id bekijken

Op een iPhone zonder thuisknop zorg je dat het scherm actief is, door de telefoon op te tillen of op de zijknop te duwen. Veeg vanaf de onderkant van het scherm naar boven. Herhaal dit tot er om een toegangscode gevraagd wordt. Tik linksonder op Noodgeval en dan linksonder op Medische ID.

Een andere manier is de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt houden. Dan verschijnt er onder meer een schuifbalk waarmee je toegang hebt tot het Medische ID.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Op een iPhone met een thuisknop duw je op de thuisknop, totdat er om een toegangscode gevraagd word. Tik linksonder op Noodgeval en dan linksonder op Medische ID.

Ook hier kun je de zijknop (of de knop bovenaan het toestel) tegelijk met een van de volumeknoppen induwen totdat de schuifbalk verschijnt.

SOS-noodmelding iOS 11

Medische ID bekijken op Apple Watch

Ook op de Apple Watch kun je het medische ID raadplegen. Houd de langwerpige zijknop wat langer ingedrukt totdat er drie schuifbalken in beeld komen: met de middelste open je de Medische ID.SOS-noodmelding Apple Watch