Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Live Photo omzetten naar video: zo doe je dat

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties

Live Photos zijn ontzettend leuk, maar deel je ze in bijvoorbeeld WhatsApp – dan krijgt de ontvanger de korte video niet te zien. Jammer. Gelukkig heeft iOS daar een handige functie voor, waardoor je een Live Photo snel omzet naar een video die je overal kunt delen. In deze tip leggen we uit hoe je van een Live Photo een video maakt.

Lees verder na de advertentie

Live Photo naar video

Het maken van een Live Photo is een functie van iOS 9 en kon voor het eerst met de iPhone 6s uit 2016. Het delen van de korte video is lastig. Alleen wanneer je in Berichten een Live Photo deelt met een iPhone-gebruiker is de animatie te zien. Stuur je een Live Photo via een andere app of naar een Android-gebruiker, dan ziet hij of zij alleen het stilstaande beeld.

Gelukkig is er een manier om met een paar tikken van een Live Photo naar video te gaan.

  • Open in de Foto’s-app een Live Photo.
  • Tik rechtsboven op de drie puntjes.
  • Kies voor ‘Bewaar als video’.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In de Foto’s-app blijft de Live Photo die je had bestaan, maar verschijnt er ook een video van het moment. Deze staat in de map Foto’s, bij ‘Alle foto’s’. Je kunt de video ook vinden door onderin op de tab ‘Albums’ te tikken en naar ‘Video’s’ te gaan. Door op ‘Wijzig’ te tikken kun je de video nog uitgebreid bewerken. Kort de video bijvoorbeeld in, verhoog het contrast en maak het af met een filter.

Inschakelen

Een Live Photo maak je in de Camera-app en kan met een iPhone 6s of nieuwer. Zorg dat bij het maken van de foto bovenin een geel, rond icoon te zien is; de functie Live Photo is dan ingeschakeld. Zie je een witte cirkel met een schuine streep eroverheen? Tik er dan op om Live Photos te activeren. Lees ook hoe je een bewegende iPhone-achtergrond krijgt van je Live Photo.

Wil je meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!