Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
tips iOS

iTip: Met deze instellingen zet je je iPhone in de vakantiemodus

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone vakantiemodus

De iPhone gaat natuurlijk mee op vakantie. Alleen wil je wel lekker tot rust komen, zonder apps die voortdurend om je aandacht schreeuwen. Dus hoe zorg je ervoor dat je niet wordt gestoord door apps, maar je wel bereikbaar blijft voor familieleden? In deze iTip lees je hoe je de iPhone vakantiemodus inschakelt.

Lees verder na de advertentie

iPhone vakantiemodus

Aan je iPhone heb je op vakantie veel. Je berekent valuta, raakt nooit verdwaald, smeert jezelf op tijd in en maakt de mooiste vakantiefoto’s. Met de volgende stappen doe je dat zonder dat je steeds gestoord wordt door nutteloze meldingen, of vervelende groeps-appjes.

1. Schakel Niet storen in

iPhone vakantiemodus

kooptip

De eerste stap is een inkoppertje: schakel Niet storen in. Hiermee worden alle meldingen en telefoontjes stilgehouden. Veeg het bedieningspaneel naar beneden, houd ‘Focus’ vast en tik op ‘Niet storen’. Tik vervolgens op de drie puntjes ernaast en geef aan wanneer Niet storen wordt uitgeschakeld. Je hebt drie opties: na een uur, tot vanavond of totdat je je huidige locatie verlaat.

Je maakt een specifiek tijdsschema voor Niet storen via de instellingen van je iPhone. Ga naar ‘Instellingen>Focus>Niet storen’ en tik op ‘Voeg schema of automatisering toe>Tijd’. Geef aan tussen welke tijdsstippen en op welke dagen Niet storen aan moet staan. Tik op ‘Gereed’: de focus wordt vanzelf ingeschakeld gedurende deze dagen en tijden, zodat je ongestoord je iPhone kunt gebruiken.

2. Bereikbaar blijven

iPhone vakantiemodus

Voor sommige familieleden wil je altijd bereikbaar zijn. Ga naar de app Contacten, kies een persoon, tik op ‘Wijzig>Beltoon’ en activeer ‘Altijd aan voor noodgevallen’. Zo zorg je dat je goede vrienden of belangrijke familieleden je altijd kunnen bellen, óók als Niet storen is ingeschakeld.

3. Schakel berichtgeving uit

Vakantie

Als je ’s avonds toch een kijkje neemt naar het Berichtencentrum, dan zie je alle stilgehouden meldingen verschijnen. Wil je er zeker van zijn dat je ze de hele vakantie niet ziet? Ga naar ‘Instellingen>Berichtgeving’, tik op een app en zet de schakelaar achter ‘Sta meldingen toe’ op grijs. Nu ben je voorlopig klaar met je iPhone, vakantiemodus is aan en het genieten kan beginnen!

In de vakantiemodus: nog meer iPhone-tips

Wil je weten wat je met je iPhone nog meer kunt doen om alles uit je vakantie te halen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!