Terug naar Dagje zonnen? Deze app voorkomt dat je verbrandt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Dagje zonnen? Deze app voorkomt dat je verbrandt

Door Koen van Ekeren31 juli 2020 10:202 min. leestijd0

Je weet dat de zonkracht hoog is. Je weet dat je je regelmatig moet insmeren. En tóch eindigt een middagje op het strand altijd weer met een flesje after sun in de hand en een huid die roder is dan de brandweerwagen. Met de handige insmeren app UVLens overkomt het je geen driehonderdvierentachtigste keer.

UvLens

De Engelstalige app laat in een soort UV-klok zien hoe het die dag zit met de zonkracht. Maar de app wordt pas écht waardevol als je je kenmerken doorgeeft, zoals je oog-, huid- en haarkleur en de hoeveelheid sproeten. Hierdoor weet UVLens je huidtype en helpt het je door de zonovergoten dag heen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De app voor het veilig zonnen geeft bijvoorbeeld weer hoeveel tijd er met de huidige zonkracht nodig is om je onbeschermde huid rood te kleuren. Maar jij smeert je natuurlijk in en dat geef je in de app aan. Dat kan erg specifiek: je vult in welke factor je gebruikt, hoe waterresistent je zonnebrandcrème is en welke activiteit je doet. Bij het laatste kun je kiezen voor zonnebaden of zwemmen, maar ook sporten, wandelen, hardlopen en relaxen staan in het rijtje.

Insmeren app

Vervolgens weet je voor hoelang je huid beschermd is. En terwijl jij de zon op je bol hebt, er een heerlijk briesje staat en je aan het genieten bent, hoor je je iPhone later bliepen dat het alweer tijd is om in actie te komen. Want inderdaad: de app stuurt insmeer-notificaties. Verder geen in-app aankopen of reclames, dus UVLens verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

Weer-app

Je kunt ook zonder de app te installeren zien wat de UV-index is. Open de Weer-app van je iPhone en scrol naar beneden. Rechtsonder zie je de huidige UV-index. Bij een zonkracht van 5 of 6 verbrand je volgens het KNMI ‘gemakkelijk’ en kleurt je onbeschermde huid na 15 tot 25 minuten zonnen rood. Bij een zonkracht van 7-8 is dat al na 10 tot 15 minuten en bij een UV-index van 9-10 zijn daar nog geen 10 minuten voor nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar