Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Valuta omrekenen op de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Valuta omrekenen


Lees verder na de advertentie

Ga je op vakantie buiten de EU, dan krijg je te maken met andere valuta. Een rekenfoutje is dan zo gemaakt. Met een iPhone reken je de prijzen echter heel gemakkelijk om. En je hoeft er niet eens een aparte app voor te downloaden.

Valuta omrekenen iPhone

Voor het omrekenen van vreemd geld, gebruik je Spotlight, oftewel de zoekfunctie van de iPhone. Die heb je vast weleens gebruikt: veeg over het scherm naar beneden om de Zoek-balk te openen.

Nu is het gewoon een kwestie van het bedrag invullen. Bijvoorbeeld ’$ 25’ of ‘¥ 10.000’ Kun je het valuta-teken niet snel genoeg vinden op het toetsenbordje van je iPhone, dan kun je ook ’25 dollar’ of 10.000 yen’ invoeren.

Valuta omrekenen


kooptip

Spotlight rekent het dan om naar de munteenheid die voor jou het meest relevant is. Dat is waarschijnlijk de euro. Wil je het omrekenen naar een andere wisselkoers, dan moet je dat specifiek erbij vermelden. Bijvoorbeeld ’10.000 yen naar dollar’.

valuta omrekenen

Ben je op zoek naar meer zomertips voor je iPhone? Lees meer over de iCreate zomerweken! Deze week heel veel tips in het thema ‘Reizen’.