Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Calorieverbruik berekenen met de Apple Watch

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Calorieverbruik berekenen

Wanneer je af wilt vallen, is het belangrijk dat je meer energie (calorieën) verbrandt dan je consumeert. Maar hoeveel calorieën verbrand je ongeveer? Met de Activiteit-app van de Apple Watch kun je je dagelijkse calorieverbruik berekenen – en nauwkeurig ook.

Lees verder na de advertentie

Calorieverbruik berekenen Apple Watch

De Apple Watch berekent je energiebehoefte op basis van lengte, leeftijd, gewicht en geslacht. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen en up-to-date zijn. Open de Gezondheid-app op je iPhone en tik op ‘Gegevens>Lichaams-metingen’. Kies ‘Gewicht’ en ‘Lengte’ en pas de gegevens via ‘Voeg gegevens toe’ aan. Je leeftijd stel je in door in de sectie ‘Overzicht’ rechtsboven op je profiel te tikken en voor ‘Medische ID’ te kiezen. Tik op ‘Wijzig’ om te geboortedatum aan te passen.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je Watch berekent niet alleen het aantal actieve calorieën dat je verbruikt, maar ook het totale aantal calorieën. Je lichaam verbrandt immers ook calorieën als je bijvoorbeeld alleen maar in bed ligt. Zo bekijk je het calorieverbruik op je iPhone, bijgehouden door de Apple Watch:

  1. Open de Conditie-app van je iPhone;
  2. Tik boven op je bewegingsringen;
  3. Kies in de agenda een dag uit;
  4. Onder de grafiek ‘Bewegen’ zie je het totale aantal verbruikte calorieën voor die dag.

Om een goed beeld te krijgen van wat je energiebehoefte is, is het handig om te kijken naar het gemiddelde. Tel het totale aantal calorieën van de voorgaande zeven dagen bij elkaar op en deel dit aantal door zeven. Dit is je zogeheten ‘onderhoud’.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Blijf onder je onderhoud

Nu je weet hoeveel calorieën je gemiddeld verbruikt, weet je ook hoeveel je dagelijks maximaal mag consumeren om af te vallen. De meeste mensen die af willen vallen, proberen zo’n vijfhonderd calorieën per dag onder dit onderhoud te zitten. Daarmee val je ongeveer een kilo lichaamsvet af per twee weken.

Het berekenen van je dagelijkse calorieëninname kun je bijvoorbeeld doen met het populaire MyFitnessPal. De uitgebreide app is bekend met producten van de Nederlandse supermarkten en heeft een handige scan-functie.

Bekijk ook onze Apple Watch tips voor veel meer nuttigs tips & trucs!