Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Restaurants in de omgeving ontdekken met Apple Kaarten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Je bent op vakantie of een dagje weg, en vroeger of later krijg je zin in een kop koffie. Of misschien wordt het zelfs tijd voor een stevige lunch. Kaarten heeft de functie Dichtbij: die maakt het gemakkelijk om in een onbekende omgeving restaurantjes te vinden.

Apple Kaarten restaurants in omgeving zoeken

Apple Kaarten restaurants in omgeving zoeken

Om restaurants in jouw omgeving te vinden met Apple Kaarten, doe je het volgende:

  • Tik op het zoekvenster, maar vul niks in.
  • Tik onder het zoekvenster op ‘Eten en drinken’
  • Tik op een van de pictogrammen om je zoek-actie te verfijnen. Bijvoorbeeld op ‘Restaurants’.
  • Onderaan in het scherm kun je kiezen naar wat voor soort restaurant je wilt gaan. Bijvoorbeeld Italiaans, sushi of burger.

Kies een van de restaurants, start de route ernaartoe en eet smakelijk! Beland je op deze manier in een buitenlands restaurant en kun je de kaart nauwelijks ontcijferen omdat je de taal niet beheerst? Lees dan ook zeker onze tip Buitenlandse menukaart vertalen met Google Translate.

Dichtbij als widget


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Kaarten dichtbij widget

Ben je vaak onderweg? En maak je daarbij regelmatig een tussenstop om iets te eten of te drinken? Dan is het handig om Dichtbij toe te voegen aan het widgetscherm van je iPhone. Om bij de widgets te komen, veeg je het allereerste thuisscherm naar rechts. Je kunt dan onderaan op ‘Wijzig’ klikken om de widget toe te voegen: zoek in de lijst naar ‘Kaarten: dichtbij’, tik op het plusje dat ervoor staat en tik rechtsboven op Gereed. Voortaan zie je in de widget direct al verschillende pictogrammen verschijnen met een snelkoppeling naar Apple Maps. Deze worden aangepast aan het moment van de dag: ’s ochtends krijg je bijvoorbeeld een pictogram met Ontbijt, ’s avonds met Diner.

iPhone vakantietips rondom het thema Auto

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Auto’.