Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Buitenlandse menukaart vertalen met Google Translate

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Je kunt in een buitenlands restaurant als je de taal niet beheerst gewoon iene miene mutte doen en dan iets aanwijzen op het menu. Maar misschien ben je niet zo’n avontuurlijke eter, of heb je een allergie waardoor je bepaalde dingen echt niet mag eten. In dat geval is het verstandiger om de menukaart te vertalen. Google Translate is dan de app die je hebben moet.

Lees verder na de advertentie

Menukaart vertalen Google Translate

Menukaart vertalen Google Translate

De hele menukaart woord voor woord overnemen is natuurlijk geen doen, al helemaal niet als je in een land bent waar ze een ander schrift hanteren. Google Translate heeft gelukkig ook een functie waarbij je helemaal niet hoeft te typen: je kunt gewoon je camera gebruiken voor een vertaling. Zo werkt het:

  • Open Google Translate en kies tussen welke talen je wilt vertalen.
  • Tik op het icoon met de camera.
  • Richt je camera op de buitenlandse menukaart, deze wordt nu gescand.
  • Veeg met je vinger op de woorden die je wilt vertalen. Boven in het scherm zie je de vertaling.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Sommige gerechten klinken in de vertaling wellicht nog net wat exotischer dan ze door de kok bedoeld zijn, maar over het algemeen krijg je een behoorlijk goede indruk van wat er op die onbegrijpelijke Franse, Spaanse of Japanse kaart staat. Eet smakelijk!

Bonus-tip: thuis alvast talen downloaden

Ga je op vakantie naar een land waar je extra moet betalen voor het gebruik van mobiel internet? Dan scheelt het al heel veel data als je thuis alvast vertaalbestanden downloadt. Deze kun je dan ook offline gebruiken. Ga in Google Translate naar ‘Instellingen>Offline vertaling’ en tik op het plusje rechtsboven. Nu kun je een taal uitkiezen om te downloaden.

iPhone vakantietips rondom Eten en drinken

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.