Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo gebruik je je iPhone-flitser als SOS-signaal

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone SOS-signaal


Lees verder na de advertentie

Met SOS-noodmelding op je iPhone is hulp nooit ver weg. Maar wist je dat je met de flitser van je iPhone ook een SOS-signaal uit kan zenden?

iPhone SOS-signaal

S.O.S. in morsecode

Zelfs als je geen woord morse begrijpt, heb je vast wel eens deze beroemde reeks gezien of gehoord: · · · – – – · · · . Drie korte piepjes (of lichtflitsen), gevolgd door drie lange, en vervolgens weer drie korte. Deze combinatie staat voor S.O.S., oftewel Save Our Souls, en wordt wereldwijd gebruikt in noodgevallen.

Met een simpele opdracht kan de flitser in je iPhone dit signaal ook tonen. Zo kun je in noodgevallen signaleren dat er iets mis is, en zien anderen direct waar je je bevindt. Dit is met name handig als je licht van veraf zichtbaar is, bijvoorbeeld op een vlakte, op het water, of vanaf een hoog gebouw.

iPhone SOS-signaal in Opdrachten


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wij hebben een opdracht voor je iPhone klaargezet waarmee je flitser een SOS-signaal toont. Dit signaal wordt honderd keer herhaald. Je downloadt de Opdracht met de knop hieronder:

Download de SOS Opdracht

Je vindt de opdracht na het downloaden in de app Opdrachten. Hij staat daar bovenaan bij het tabblad ‘Mijn opdrachten’. Tik erop om ‘m te starten, en tik er weer op om hem te stoppen. Het kan wel voorkomen dat je flitslampje nog aanstaat als je de opdracht stopt: zet ‘m dan weer uit via je Bedieningspaneel (of via het toegangsscherm op iPhone-modellen met Face ID).

Snellere toegang

Je kunt de SOS-knop ook op je thuisscherm zetten. Dit doe je door je vinger op het thuisscherm te houden totdat je linksboven een ‘+’ ziet. Tik hierop, en zoek bovenin naar ‘opdrachten’. Tik vervolgens op ‘Opdrachten’ en op ‘Voeg widget toe’.

Als het goed is heb je nu direct de juiste opdracht op je thuisscherm staan. Zo niet, tik er dan op (terwijl je icoontjes nog wiebelen) en selecteer de SOS-opdracht. Tik daarna op ‘Gereed’.

Meer met Opdrachten

Er is meer mogelijk met Opdrachten in noodsituaties. Zo kun je bijvoorbeeld snel je locatie doorsturen naar iemand die je vertrouwt. Lees er meer over in ons artikel: Zo handig is Opdrachten: stuur een noodmelding met je locatie.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!