Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone naam veranderen: zo geef je je telefoon een nieuwe naam

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone naam wijzigen

Iedere iPhone heeft een eigen naam waarmee je hem snel identificeert, en die kun je wijzigen wanneer je maar wilt. Dat is zo gepiept: zo kun je een iPhone naam veranderen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone naam veranderen

Als je een nieuwe iPhone koopt en deze voor het eerst configureert, geeft Apple hem direct een naam passende naam. Die komt altijd neer op hetzelfde riedeltje: ‘iPhone van [je naam]’. Deze naam is op zich duidelijk, maar niet wanneer je meerdere iPhones hebt die aan hetzelfde Apple ID zijn gekoppeld. Het wordt dan erg verwarrend wanneer deze toestellen dezelfde naam hebben en je binnen hetzelfde netwerk naar een specifiek model zoekt.

kooptip

Een iPhone naam veranderen is gelukkig erg gemakkelijk. Zo kun je je toestel een persoonlijke draai geven, bijvoorbeeld door hem een gekke naam te geven, een van je bijnamen te gebruiken of een emoji toe te voegen. Of simpelweg door te specificeren om wat voor model het gaat: ‘iPhone 15 van [je naam]’. Waar je ook voor kiest, door zelf een naam te kiezen, herken je je toestel sneller wanneer je bluetooth, AirDrop of een andere soortgelijke functie raadpleegt.

Naam iPhone wijzigen

naam iPhone wijzigen

Om de naam van je iPhone te wijzigen, loop je de volgende stappen na:

  1. Open de app ‘Instellingen’ op je iPhone (of iPad).
  2. Tik op ‘Algemeen’.
  3. Kies ‘Info’.
  4. Tik op ‘Naam’, met erachter de huidige naam van je toestel.
  5. Het toetsenbord duikt direct op: daarmee kun je de huidige naam verwijderen en een andere invoeren.
  6. Sla je wijzigingen op door rechtsonder in het toetsenbord op ‘Gereed’ te tikken.

Na het veranderen van je iPhone naam worden alle andere apparaten in je Zoek mijn-netwerk hier ook van op de hoogte gebracht. Dat gebeurt wellicht niet direct – ze hebben even wat tijd nodig.

Apple ID wijzigen

Misschien wil je niet de naam van iPhone veranderen, maar die van je Apple ID. Kan ook – al komen daar heel wat meer stappen bij kijken. Daar moet je namelijk erg voorzichtig mee zijn! Mocht je benieuwd zijn hoe het werkt: zo kun je je Apple ID wijzigen.