Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dankzij een verborgen trucje in iOS 17 krijgen je portretfoto’s een nieuwe dimensie – zelfs als je ze al een jaar geleden hebt geschoten!

Lees verder na de advertentie

Portretfoto’s in iOS 17

Het is misschien wel onze meest favoriete functie van de iPhone-camera: de portretmodus. Hiermee schiet je plaatjes die lijken alsof ze met een portretlens zijn geschoten, compleet met wazige achtergrond en een mooi belicht gezicht.

In iOS 17 is de portretmodus weer een stuk beter geworden, door een functie die Apple tegelijkertijd met de iPhone 15 onthulde. Het is nu namelijk mogelijk om achteraf de focus van je foto aan te passen! Dit werkt op alle iPhone-modellen vanaf de iPhone 13, en met alle portretfoto’s die je vanaf iOS 16 hebt geschoten – dus in het beste geval je portretfoto’s vanaf 13 september 2022.

Zo werkt de functie

kooptip

Om de functie te gebruiken, moet je dus eerst een portretfoto vinden die met iOS 16 of later is geschoten. Wij pakken gewoon een recente foto erbij, door in Foto’s het tabblad ‘Albums’ te kiezen en dan onder mediatypen ‘Portret’ te selecteren. Wanneer je een foto voor je hebt, werk je als volgt:

iOS 17 portretfoto's
  1. Tik rechtsboven op ‘Wijzig’.
  2. Je ziet het focuspunt in een geel kader. Tik op een plek op de foto om daar op te focussen.
  3. Stel eventueel het scherptediepte-effect bij met de schuifbalk onderin.
  4. Tik rechtsboven op ‘Gereed’.

Je nieuwe focuspunt is nu opgeslagen. Uiteraard kun je het daarna weer aanpassen als het eindresultaat je toch niet helemaal bevalt.

Meer camerafuncties in iOS 17

Niet alleen de Foto’s-app heeft in iOS 17 nieuwe trucjes: ook in de Camera-app is er veel nieuws. Je leest er meer over in ons artikel: iOS 17 Camera: alles wat er nieuw is in deze app.

En wil je meer van dit soort tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!