Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

5 iPhone-tips om direct uit te proberen (iPhone-tips week 45)

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
iPhone-tips


Lees verder na de advertentie

Deze week hebben we 5 iPhone-tips voor je waarvan we vinden dat je ze moet kennen. Ze zijn niet allemaal nieuw, maar wel allemaal super handig. Wist je bijvoorbeeld dat je een YouTube-video beeld in beeld kunt afspelen zonder dat je YouTube Premium hebt? En dat je foto’s automatisch kunt rechtzetten en bijsnijden? We laten je zien hoe het werkt!

iPhone-tips

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

1) YouTube-video’s beeld in beeld afspelen

iPhone-tips


kooptip

Het afspelen van een YouTube-video terwijl je je iPhone blijft gebruiken, kan in principe alleen als je YouTube Premium hebt. Maar toch is er een manier om het ook gratis voor elkaar te krijgen. Het enige wat je er voor nodig hebt is Google Chrome. Het werkt als volgt:

kooptip

  • Open de Google Chrome-app en ga naar www.youtube.com.
  • Tik rechtsonder op de drie puntjes en kies voor ‘Desktopsite opvragen’.
  • Zoek een video en speel die af.
  • Tik op het scherm en vervolgens op het ‘beeld in beeld’-icoontje linksboven.

De video blijft nu in klein formaat afspelen terwijl je je iPhone gewoon kunt gebruiken. Staat de video in de weg, dan sleep je die gewoon even naar boven of naar beneden – of helemaal opzij.

2) Filters toepassen voordat je een foto maakt

iPhone-tips

Je kunt natuurlijk achteraf filters gebruiken voor je foto’s, maar met de camera-app op je iPhone kan het ook al van tevoren. Open de camera-app, veeg naar boven in het camerabeeld, en tik op het icoontje met de drie cirkels – soms moet je de knoppenbalk naar rechts slepen om de knop zichtbaar te maken. Je hebt dan de keuze uit tien verschillende filters om je foto levendiger of stijlvoller te maken. Zo kun je al van tevoren checken welk filter geschikt is voor de foto die je wilt gaan maken.

3) Foto’s automatisch rechtzetten en croppen

draaien en croppen

Heb je een mooie foto gemaakt, dan zet je normaal gesproken waarschijnlijk handmatig het beeld recht en bepaal je ook handmatig de uitsnede. Dit kan echter ook automatisch en in één keer. Dit doe je als volgt:

  • Open de betreffende foto en tik op ‘Wijzig’.
  • Tik op het icoontje om bij te snijden en recht te zetten.
  • Tik boven in beeld op ‘AUTOM.’.

Je foto wordt nu in één keer rechtgezet en bijgesneden. Sneller kan niet!

4) Sneller getallen typen

iPhone-tips

Omdat je standaard geen getallen op je toetsenbord ziet, moet je van weergave wisselen door op de ‘123’-knop te tikken. Ben je klaar met je getallen, dan tik je op ‘ABC’ om weer terug te keren. Er is echter een manier om sneller getallen te typen en dat is eenvoudigweg door de ‘123’-knop ingedrukt te houden, de getallen te typen, en dan de knop weer los te laten. Het is waarschijnlijk wel handiger om dat met twee handen te doen, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, typ je getallen voortaan toch een stuk sneller!

5) Notities: afgevinkte onderdelen automatisch sorteren

sorteer afgevinkte onderdelen

Misschien gebruik je de Notities-app al om allerlei (to do)lijstjes te maken. Erg handig dat je alles wat klaar is gelijk kunt afvinken. Maar zeker als je lijstjes wat langer zijn, zou het handig zijn als de afgevinkte onderdelen automatisch aan de onderkant van het lijstje worden gesorteerd. En dat is nou precies een optie die je heel eenvoudig kunt inschakelen.

  • Open de app Instellingen en tik op ‘Notities’.
  • Scrol een stukje naar beneden en tik op ‘Sorteer afgevinkte onderdelen’.
  • Zet de optie op ‘Automatisch’.

Voortaan zie je alle onderdelen die je nog niet hebt afgevinkt in het bovenste gedeelte van de lijst. Vink je een onderdeel af, dan verschuift het automatisch naar het onderste gedeelte. Zo houd je je lijstje een stuk overzichtelijker!

Meer van dit soort iPhone-tips?