Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

IMEI-nummer checken: dat doe je hier!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
imei nummer iPhone

Iedere telefoon heeft een IMEI-nummer dat uniek is voor specifiek dat toestel. Vroeger of later wordt er naar je IMEi gevraagd, Maar waar vind je dan je iMEI-nummer? Wij helpen je zoeken!

Lees verder na de advertentie

Altijd op zoek naar handige en leuke Apple-tips? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is IMEI?

IMEI is de afkorting van ‘International Mobile Equipment Identity’. Het is een 15-cijferige code die verplicht is voor alle mobiele telefoons, dus ook de iPhone. Zie het als een vingeradruk of je bsn-nummer.

kooptip

Je hebt het bijvoorbeeld nodig bij het aangeven van diefstal of verlies van je telefoon, zodat de provider het apparaat kan blokkeren en voorkomen dat anderen het gebruiken. Ook is het nuttig bij het verzekeren van je telefoon, omdat verzekeraars dit nummer vaak vereisen om de identiteit van het toestel te bevestigen. Daarnaast kan het nodig zijn bij reparaties om de echtheid van je apparaat te verifiëren.

De vraag is: hoe kan ik het IMEI-nummer traceren? Nou: er zijn diverse manieren.

Waarom heb ik 2 IMEI-nummers?

Omdat je iPhone tegenwoordig dual sim heeft: de opties om twee telefoonnummers op hetzelfde toestel te gebruiken. Bijvoorbeeld voor zakelijk en privé. In het geval van de iPhone is er ruimte voor één fysieke sim-kaart, en een e-sim. En aan beide is een IMEI-gekoppeld. Ook als je slechts een van de twee gebruikt.

IMEI nummer iPhone checken via de Instellingen

 • Open de app Instellingen.
 • Ga naar ‘Algemeen>Info’.
 • Scrol naar beneden en vind je IMEI.

IMEI nummer iPhone controleren via deze code

 • Open de app Telefoon.
 • Tik op Toetsen.
 • Toets exact de volgende code in: *#06#
 • De Apparaatinfo met je IMEI verschijnt.

Via Finder

Mogelijk staat je iPhone al in de zijbalk van Finder. En zo niet, dan moet je hem even aansluiten met een kabeltje. Zodra je op je iPhone klikt, zie je de naam van je iPhone en pal daaronder een regel met allerlei informatie. Klik daar enkele keren op, en je IMEI komt tevoorschijn.

Op het toestel zelf

Bij heel veel iPhone-modellen vind je de IMEI-code op de simkaarthouder. Apple is daar de laatste jaren mee gestopt, overigens: dit werkt maar tot en met de iPhone 13. En daarop zijn ook weer uitzonderingen: daarbij vind je het nummer op de achterkant van het toestel. Dit is het geval bij alle iPhone 5-varianten, de iPhone 6 (Plus) en de allereerste iPhone SE.

IMEI-nummer achterhalen zónder telefoon

Allemaal leuk en aardig, maar wat als je het IMEI nummer nodig hebt en je iPhone in geen velden of wegen te bekennen is? Dat je juist dáárom zoekt naar dat nummer? Geen zorgen: dan nog zijn er diverse methodes om je iMEI-nummer te achterhalen.

1) Via de browser op een ander toestel

 •  Ga in de browser op een ander apparaat naar appleid.apple.com.
 • Log in met je Apple ID.
 • Klik in de navigatie links op ‘Apparaten’.
 • Zoek de iPhone die je nodig hebt en klik erop.
 • Scrol iets naar beneden voor het IMEI nummer

2) Via de Instellingen van een ander Apple-apparaat

Imei vinden via ander Apple-apparaat

Heb je nog een ander toestel liggen, bijvoorbeeld een iPad of een Mac? Ga via de (systeem)instellingen naar je Apple ID. Daar vind je alle iPhones en overige apparaten die aan je Apple ID gekoppeld zijn. In de bijbehorende informatie vind je ook je IMEI nummer.

3) Op de verpakking

Ben je ook zo iemand die op de stapels lege dozen heeft liggen, van aangeschafte elektronische apparatuur? Daar heb je in dit geval echt wat aan. Het IMEI nummer vind je na enig speuren terug op de streepjescode.

Noteer het alvast

Als je je IMEI nummer zoekt omdat je iPhone verdwenen is, of helemaal kapot, dan alsnog zijn er allerlei manieren om het nummer te traceren. We beschrijven ze hierboven. Maar voorkomen is beter dan genezen: zoek nu alvast je IMEI op en noteer het. Of maak een screenshot.

Meer van dit soort tips lezen? Meld je aan via de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!