Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Telefoongesprek opnemen met de iPhone? Dat doe je zo

Auteur: Sheilla Rutten
1 reacties
telefoongesprek iphone

Het kan erg vervelend zijn – soms zelfs rampzalig – om belangrijke details van een telefoongesprek niet goed meer te herinneren. Gelukkig zijn er mogelijkheden voor een telefoongesprek opnemen met je iPhone.

Lees verder na de advertentie

Opnemen met de iPhone

Sommige telefoongesprekken zijn zo belangrijk dat je ze later nog eens wilt kunnen beluisteren. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met een arts, een werkgever, of een telefonisch interview. Het is dan prettig om met 100% zekerheid te weten dat bepaalde uitspraken zijn gedaan.

Hoewel je misschien verwacht dat een iPhone een ingebouwde functie heeft om telefoongesprekken op te nemen, is dat helaas niet het geval. Dit komt door het privacybeleid van Apple.

Gelukkig kun je wel degelijk telefoongesprekken opnemen met je iPhone, al vereist het wat extra voorbereiding. Zo kun je een app downloaden en daar het gesprek mee opnemen, of het gesprek opnemen met een ander apparaat.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Telefoongesprek opnemen met je iPhone

Gespreksopname-apps bieden een oplossing voor het opnemen van een telefoongesprek. Deze apps kun je uit de App Store downloaden en nemen automatisch je gesprekken op, waarna de opname op je telefoon of in de cloud wordt opgeslagen. Er is een breed scala aan apps beschikbaar, maar de effectiviteit en betrouwbaarheid kunnen variëren. Belangrijk dus om het eerst even te testen voordat je aan je belletje begint.

Gesprek opnemen iPhone zonder app

Een andere mogelijkheid is om het telefoongesprek met een ander apparaat op te nemen, zoals een telefoon, laptop of audiorecorder. Zet het gesprek op jouw telefoon op luidspreker en gebruik op het andere apparaat een recorder-app, zoals Voice Memos, om zo het gesprek op te nemen.

Gesprek opnemen met AirPods: niet mogelijk

Welke optie je ook kiest: je kunt geen telefoongesprek met je iPhone opnemen terwijl je belt met AirPods (of andere oordopjes) in. Dit komt doordat de apps het geluid uit de luidspreker van de telefoon opvangen en niet van externe audio-apparaten. Een gesprek opnemen met je iPhone kan op diverse manieren, maar op deze manier dus niet.

Wetgeving rondom telefoongesprek opnemen

In Nederland is een telefoongesprek opnemen met je iPhone niet strafbaar, zolang je zelf actief deelneemt aan het gesprek. Je bent niet verplicht de andere partij te informeren over het opnemen van het telefoongesprek met je iPhone, maar het is wel zo netjes om dit te doen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!