Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Bellen via wifi activeren op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone hoesje


Lees verder na de advertentie

Is je huis zó goed geïsoleerd dat je nauwelijks nog met iemand kunt bellen? Zit je op de zoveelste verdieping van een kantoorflat en heb je amper nog bereik? Val je tijdens een gesprek steeds weg? Gelukkig kun je als je een iPhone hebt bij steeds meer providers bellen via wifi. Dit is wat je ervan moet weten.

Voordelen bellen via wifi

Bellen via wifi is ideaal als je werkt of woont op een plek waar de mobiele dekking te wensen overlaat. Is het mobiele signaal te zwak en is er een prima wifi-netwerk? Dan werkt dit automatisch als een soort versterker. De verbinding wordt sneller gelegd en blijft stabieler. Bovendien is de geluidskwaliteit van gesprekken aanmerkelijk beter: er is minder ruis op de lijn en je gesprekspartner is beter te verstaan. Via wifi kun je bellen en gebeld worden.

Wat kost bellen via wifi?

Je zou misschien verwachten dat bellen via wifi gratis is. Internetten en downloaden via wifi is immers ook gratis. Maar bij bellen via wifi is er uiteindelijk nog steeds verbinding nodig met een mobiel netwerk – wifi versterkt het alleen maar. Heb je eenmaal verbinding, dan wordt er gebruikgemaakt van het gewone mobiele netwerk. De minuten die je belt, komen daarom uit je belbundel. Er worden geen extra kosten berekend.

Welke providers ondersteunen het?


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Steeds meer providers ondersteunen bellen via wifi. In Nederland gaat het sowieso om de volgende providers:

Zo stel je het in

Bellen via wifi

Voor Bellen via wifi heb je minimaal een iPhone 5c nodig. Daarna moet je het activeren via de instellingen van je iPhone. Ga naar ‘Instellingen>Telefoon>Bellen via wifi’. Zet hier de schakelaar achter ‘Bel via wifi op deze iPhone’ op groen. Ondersteunt jouw provider bellen via wifi niet, dan is de optie niet zichtbaar.

Soms moet je hierna nog een melding accepteren. Voor de rest verloopt het allemaal automatisch. Word je gebeld via wifi? Dan zie je in de balk bovenin naast de naam van je provider het wifi-icoon verschijnen.

Meer van dit soort tips? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!