Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Apple Watch ontkoppelen en wissen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch-bandjes in lentekleuren

Soms is het nodig om je Apple Watch los te koppelen van je iPhone en de inhoud te wissen. Bijvoorbeeld als je je horloge doorverkoopt aan iemand anders. Hoe zorg je ervoor dat de verbinding tussen je Watch en je iPhone verbroken wordt en dat alle inhoud gewist wordt? Zo kun je je Apple Watch ontkoppelen.

Lees verder na de advertentie

Apple Watch ontkoppelen

Apple Watch ontkoppelen

De beste manier om je Apple Watch te ontkoppelen, is via de iPhone. Zorg ervoor dat je iPhone en je Apple Watch dicht bij elkaar in de buurt zijn en doorloop de volgende stappen:

  • Open de app Watch op de iPhone.
  • Ga naar de tab ‘Mijn Watch’.
  • Tik bovenin op de naam van de Watch.
  • Tik in het volgende scherm op het i’tje.
  • Tik daarna op ‘Koppel Apple Watch los’.
  • Tik op ‘Koppel Apple Watch van … los’.

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Er kan vervolgens nog naar je Apple ID-wachtwoord worden gevraagd. Voer dit in en tik op ‘Koppel los’. Het loskoppelen van de Apple Watch kan even duren. Dit komt omdat er een reservekopie van alle instellingen en inhoud van je Apple Watch wordt gemaakt. Koppel je later weer een nieuwe Apple Watch aan je iPhone? Bijvoorbeeld de nieuwe Apple Watch Series 4? Dan kun je deze reservekopie weer terugzetten.

Wissen via de Apple Watch zelf

Ontkoppelen zonder de iPhone in de buurt kan ook, maar dit is niet de handigste methode. Je kunt alle inhoud en instellingen van je Apple Watch wissen via de Apple Watch zelf. Dit doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Stel opnieuw in>Wis alle inhoud en instellingen’. Het horloge wordt dan teruggezet naar fabrieksinstellingen. Er is echter één maar: er wordt nu geen reservekopie gemaakt van je Watch. We raden je daarom aan om de eerste methode (via de iPhone) te proberen.