Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

9 euro treinkaart voor heel Duitsland: zo koop je hem op je iPhone

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ga je naar Duitsland op vakantie? Dat kan op dit moment heel voordelig met de zogeheten 9-Euro-Ticket. Dat is treinkaart van 9 euro waarmee je door heel Duitsland mag reizen. En met een nieuwe iPhone-app is het heel gemakkelijk om zo’n ticket te kopen. Zo werkt het!

9 euro treinkaart Duitsland

9 Euro Ticket Duitsland – hoe en wat

Het goedkope treinkaartje is een initiatief van de Duitse overheid om meer mensen met het ov te laten gaan, als onderdeel van de strijd tegen de gestegen brandstofprijzen. Voor de maanden juni, juli en augustus kun je per maand een ticket aanschaffen waarmee je onbeperkt in de tweedeklas van de ‘gewone’ treinen mag reizen. Verder mag je ook alle bussen, de tram en de metro pakken.

Hoewel het treinkaartje met name bedoeld is voor het woon-werkverkeer van Duitsers, houdt niemand je tegen om er een leuke vakantietrip van te maken. En met de nieuwe iPhone-app van de Deutsche Bahn, genaamd 9-Euro-Ticket, is het ook voor Nederlanders een fluitje van een cent om het kaartje aan te schaffen. Omdat de app in het Duits is, leiden we je even door alle stappen.

Koop een 9 euro treinkaart voor Duitsland met je iPhone


kooptip

De vraag naar het 9-Euro-Ticket is dus enorm. Om het wat gemakkelijker te maken om het te kopen, heeft de Duitse NS een app gemaakt die enkel voor dit ticket bedoeld is. Je vindt hem ook in de Nederlandse App Store onder de naam: 9-Euro-Ticket. Dus download de app, en volg daarna onze stappen.

1 Kies de maand voor je ticket

Op het eerste scherm van de app zie je in het midden ‘9-Euro-Ticket’ staan. Tik erop en kies daarna de maand waarin het treinkaartje geldig moet zijn. Wij kiezen voor de bovenste optie: 9-Euro-Ticket Juni.

2 Voor jezelf?

Vervolgens krijg je een korte uitleg over het ticket. Het meeste weet je al (zie boven), maar belangrijk is nog dat het ticket alleen in combinatie met deze app geldig is. Kies onderin nog of het kaartje voor jezelf is (‘Ticket ist für mich’) of voor iemand anders. In het laatste geval typ je nog even de voor- en achternaam van die persoon. Tik daarna op ‘Weiter zum Login’.

3 Account aanmaken

Nu moet je een account aanmaken. Tik op ‘Kostenlos registrieren’. De meeste gevraagde gegevens spreken voor zich en zijn ook zonder kennis van het Duits in te vullen. Onder ‘Stadt’ vind je nog de ‘PLZ’: dat is gewoon je postcode. Vergeet ook niet om ‘Land>Niederlande’ in te vullen en de gebruikersvoorwaarden (‘Allgemeine Geschäftsbedingungen’) te accepteren. De tweede schakelaar voor marketingdoeleinden laat je grijs. Tik ten slotte op ‘Registrieren’ en bevestig je registratie met een tik op de link in de mail die je hebt ontvangen.

4 Inloggen en betalen

Log vervolgens in met je net aangemaakte account. De knop bij aankoop van je ticket verandert in ‘Weiter zur Zahlungsmittelauswahl’ en je krijgt de keuze tussen twee betaalmethodes. Via ‘SEPA’ laat je een eenmalige machtiging doen, hiervoor heb je alleen je naam en IBAN nodig. Helaas staat de betaaldienst sinds kort alleen maar Duitse rekeningen toe. Creditcard (‘Kreditkarte’) werkt echter nog wel. Mocht dat laatste geen optie zijn, kun je overigens ook direct op een speciale website van Deutsche Bahn een kaartje kopen. Hier heb je nog PayPal als aanvullende betaalmethode.

9 euro treinkaart Duitsland in de app

Bevestig nog een laatste keer en het 9 euro treinkaartje voor heel Duitsland staat op het beginscherm van de app. Als je in Duitsland gaat reizen, houd dan wel je ID of paspoort gereed, want die moet je laten zien als bewijs dat het ticket van jou is.

Nog een 9 euro treinkaart voor Duitsland kopen

Als je in juli of augustus het ticket moet hebben, kun je dat uiteraard ook nu al kopen. Overigens zijn we nog wel benieuwd hoe druk het in de Duitse treinen gaat worden, want de vraag naar het ticket is zoals gezegd enorm.

Misschien dus een goed idee om alvast je favoriete muziek in Apple Music te downloaden zodat je ondanks de drukte een ontspannen reis hebt. En wist je dat Kaarten tegenwoordig reisgidsen (ook voor Duitsland) heeft?