Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verken de wereld met gidsen in Apple Kaarten

In Apple Kaarten vind je voortaan een hoop gidsen. Hiermee ontdek je de leukste plekken ter wereld. Dit is hoe het werkt!
Apple Kaarten gidsen
Icon voor Kaarten
Kaarten
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Gidsen in Apple Kaarten

Kaarten is een app die je zonder al te veel gedoe van A naar B loodst, maar het is meer dan dat. Tegenwoordig doe je er ook de nodige reisinspiratie in op. Sinds kort bevat de app namelijk ­magazine-achtige reisgidsen met de mooiste plekken op deze aardbol. Niet per se voor praktisch gebruik, maar wel heel fijn om eens bij weg te dromen. Apple werkt voor deze gidsen samen met experts in de reisbranche en er komen ook steeds meer plaatsen bij. Hier lees je hoe je de gidsen in Apple Kaarten gebruikt.

Apple Kaarten gidsen

Aan de slag

Instructiefoto: Keuze van de redactie
1

Keuze van de redactie

Open de app Kaarten op je iPhone, en veeg het onderste deel van het scherm naar boven voor de ‘Keuze van de redactie’. Dit is een goede kennismaking met de gidsen en ze zijn volgens de redactie van Apple Kaarten absoluut de moeite waard. De artikelen zijn vooralsnog Engelstalig – en voorzien van heel mooie plaatjes. Veeg horizontaal over het scherm voor meer artikelen.

Instructiefoto: Roep de gids op
2

Roep de gids op

Tik op een van de artikelen en het scherm wordt gesplitst. De besproken locaties zie je op de kaart in de bovenste helft. Op de onderste helft van het scherm zie je het uitgelichte artikel.

Instructiefoto: Grasduinen
3

Grasduinen

Veeg de onderste helft van het scherm naar boven. Je ziet dan een titel en een mooie grote afbeelding. Tik op de ‘Bewaar’-knop om het artikel later te lezen, of veeg verder om het direct te lezen.

Heb je een interessante gids bewaard om op een later moment terug te lezen? Je vindt hem dan terug door rechtsboven op je profiel te tikken

Instructiefoto: Lees de gids
4

Lees de gids

Veeg verder om over ieder onderdeel in de gids iets te weten te komen. In dit artikel zie je bijvoorbeeld de kleurrijkste stranden ter wereld. Lees meer details via ‘Meer informatie’, of sla een locatie op via de plus.

Instructiefoto: Verken gidsen
5

Verken gidsen

Sluit de gids en keer terug naar de ‘Keuze van de redactie’. Daaronder zie je ‘Verken gidsen’. Tik erop om alle gidsen te zien. Had je nog geen reisinspiratie? Dan heb je die nu wel!

Instructiefoto: Wereldwijd
6

Wereldwijd

Bovenin zie je dat je nu gidsen van ‘Wereldwijd’ bekijkt. Tik hierop en je krijgt de optie om te filteren op specifieke plaatsen wereldwijd. Europa is op dit moment nog niet bijzonder goed vertegenwoordigd.

Instructiefoto: San Fransisco
7

San Fransisco

We tikken op San Francisco voor een reeks artikelen over deze stad. Veeg iets naar beneden om de diverse artikelen over deze plaats te lezen. Misschien wordt het tijd om op vakantie te gaan!

Instructiefoto: Blader op uitgever
8

Blader op uitgever

We gaan weer even terug naar stap 5, ‘Verken gidsen’. Als je naar beneden veegt, zie je dat je niet alleen op plaats kunt filteren, maar ook op schrijver (of eigenlijk: uitgever). Lonely Planet heeft bijvoorbeeld uitstekende gidsen.

Eigen gidsen met Apple Kaarten

Je kunt ook zelf gidsen maken voor eigen gebruik. Open Kaarten en veeg de onderste helft van het scherm omhoog. Veeg verder, en tik ten slotte op ‘Nieuwe gids’.