Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iTip: Apple Music offline luisteren op vakantie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Muziek iPhone downloaden


Lees verder na de advertentie

Met Apple Music heb je je complete muziekbibliotheek altijd bij je, ook als je op vakantie bent. Je kunt al je favoriete zomerse liedjes streamen. Maar in sommige gevallen is het handig dat de muziek ook daadwerkelijk op je iPhone staat, zodat je het ook kunt afspelen zonder internet. Bijvoorbeeld omdat je iPhone in het vliegtuig even in vliegtuigmodus moet. Of omdat je midden in de bergen geen ontvangst meer hebt. Gelukkig kun je muziek downloaden.

Eerst muziek aan je bibliotheek toevoegen

Apple Music bibliotheek

Muziek die je op je vakantie offline wilt beluisteren, moet je eerst toevoegen aan je bibliotheek. Ga voor vertrek alvast op zoek naar de soundtrack voor je reis. Houd je vinger op een leuk liedje, album of een leuke playlist. Dan verschijnt het bovenstaande menu in beeld. Hierin tik je op ‘Zet in bibliotheek’.

Apple Music: download muziek naar je iPhone

Apple Music download


kooptip

Heb je voldoende muziek verzameld? Dan wordt het tijd om de muziek te downloaden naar je toestel. Doe dit bijvoorbeeld thuis via wifi, om tijd en data te besparen. Het werkt als volgt:

  • Tik linksonder op ‘Bibliotheek’. Je vindt hier de onderdelen die je zojuist hebt toegevoegd.
  • Houd je vinger even op het onderdeel dat je wilt downloaden.
  • Het bovenstaande scherm verschijnt dan in beeld: tik op ‘Download’.

Lukt het je niet om muziek te downloaden? Check dan of je iCloud-muziekbibliotheek hebt ingeschakeld, via ‘Instellingen>Muziek’.

Gedownloade muziek terugvinden

Apple Music gedownloade muziek

Misschien weet je eenmaal on the road niet meer welke afspeellijsten je gedownload hebt. Apple Music bewaart ze gelukkig allemaal op een centrale plek.

  • Tik linksonder op Bibliotheek.
  • Tik in de lijst op ‘Gedownloade muziek’.

Staat ‘Gedownloade muziek’ er helemaal niet tussen? Tik dan rechtsboven op ‘Wijzig’ en vink dit onderdeel aan.

Ook nog belangrijk

Let wel op: het downloaden van muziek kost ruimte op je telefoon. Zorg ervoor dat je tijdens je vakantie nog wat foto’s en video’s kunt maken. Via ‘Instellingen>Muziek>Gedownloade muziek’ zie je precies voor hoeveel MB je aan muziek je hebt gedownload, en hoeveel ruimte er nog vrij is op je iPhone.

Heb je geen Apple Music maar Spotify? Lees dan onze tip Spotify offline luisteren op vakantie.

iPhone vakantietips rondom Muziek & audio

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Muziek & audio’.