Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

3 eenvoudige reparaties voor je iPhone

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone XS teardown


Lees verder na de advertentie

We gebruiken onze iPhones steeds langer, maar daardoor neemt ook het risico toe dat er onderdelen van je telefoon stukgaan. De accu is vaak het eerste element dat de tand des tijds niet kan weerstaan. De accutijd loopt erg terug, of – erger nog – je iPhone schakelt zichzelf op willekeurige momenten uit. Een ander risico zijn onbedoelde valtests. Op de iPhone mag het allersterkste glas gebruikt worden, maar tegen een stenen vloer en de zwaartekracht is ook dat niet stabiel genoeg. Wanneer er iets mis is, kun je uiteraard naar de Apple Store of een Premium Reseller om onderdelen te laten vervangen, maar buiten de garantie wordt dat snel een dure grap. Wat dan weer geen grap is, is dat zelf repareren van je iPhone ook heel gemakkelijk is … én goedkoper. We noemen drie onderdelen die je gemakkelijk zelf kunt vervangen.

iPhone XS teardown

1. Vervang de accu

Zoals gezegd is de accu vaak het eerste onderdeel van een iPhone dat ondermaats begint te presteren of echt stukgaat. Dat weet Apple natuurlijk ook en daarom mag het voor de eigen reparatiemedewerkers niet te moeilijk worden om de accu te vervangen. Wat ons betreft is het zelfs zo gemakkelijk dat je het zelf kunt doen. Het moeilijkste is bijna nog om de iPhone te openen met behulp van een zuignapje, daarna is het een kwestie van fingerspitzengefühl en tijd om de accu eruit te krijgen en te vervangen door een nieuwe. In onderstaande video zie je hoe je een iPhone 6s kunt repareren.

2. Vervang de camera


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Een ander onderdeel dat nog weleens stuk kan gaan, is de camera. Krassen op de lens zijn erg zeldzaam door het gebruik van saffierglas, maar na een heftige klap kan de camera binnenin beschadigd raken. Dan heb je ineens stofdeeltjes voor de lens … én op je foto’s. Gelukkig is ook de camera een onderdeel van de iPhone dat je gemakkelijk zelf kunt vervangen. Ben je het van plan voor een iPhone 5s, bekijk dan de video hieronder voor een uitleg.

3. Vervang het scherm

Voor de twee bovenstaande reparaties was het al nodig om het scherm helemaal van je iPhone eraf te halen. Het vervangen van een gebroken scherm is dus bijzonder gemakkelijk. Wel iets om op te letten: soms krijg je een hele kit aangeboden met zowel thuisknop én scherm. Fijn voor oudere iPhones, maar bij modellen met Touch ID zijn de thuisknop en de iPhone aan elkaar gekoppelt. Vervang je de thuisknop met Touch ID door een nieuwe, weigert Touch ID om je vingerafdruk te herkennen. Hoe dan ook: hoe je het scherm vervangt, zie je in onderstaand filmpje voor de iPhone 7.

https://www.youtube.com/watch?v=HhfNPdZRWSQ

iPhone repareren: dit heb je nodig

Zin gekregen om zelf je iPhone open te schroeven? Voor het bestellen van onderdelen en gereedschappen als schroevendraaiers raden wij Fixje aan. Daar vind je overigens nog veel meer filmpjes over alle mogelijke reparaties voor alle iPhone-modellen.