Terug naar Hoe waterdicht is de iPhone 6s?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe waterdicht is de iPhone 6s?

Door Sven Lamers3 augustus 2018 15:333 min. leestijd0

Zoals je wellicht weet zijn alle iPhones vanaf de iPhone 7 waterbestendig. De telefoons overleven maximaal een half uurtje in het water, ondergedompeld op een diepte van 1 meter of minder. Maar hoe zit dat eigenlijk met de iPhone 6s? Is de iPhone 6s waterdicht, waterbestendig of in welke vorm dan ook bestand tegen water? Misschien denk je meteen dat het antwoord ‘nee’ is, maar de waarheid is iets ingewikkelder.

iPhone-6s-Plus-waterdicht

iPhone 6s waterdicht of niet?

Officieel is de iPhone 6s noch waterdicht noch waterbestendig. Apple had voor dit model geen IP-waardering aangevraagd. Hiermee wil het bedrijf zeggen: ‘Laat hem vooral niet in de buurt van water komen!’

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar na de lancering van de iPhone 6s in 2015 wilden de eerste kopers het tóch zelf weten en gooiden hem in het nat. En wat bleek? Na een uurtje in een kom met water was er niets aan de hand. De telefoon deed het net zo goed als voorheen. Vreemd toch?

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

iPhone 6s waterdicht

iFixit haalde de iPhone 6s uit elkaar

De reparatie-experts van iFixit haalden de iPhone 6s na de lancering snel uit elkaar, zoals ze dat altijd doen. Hierbij viel op dat Apple de hele binnenkant van de telefoon heeft voorzien van een randje zwarte lijm. Bij oudere iPhones was er ook wel zo’n zo’n lijmstrook, maar die zat alleen rondom de dock-connector. Ook was die lijmlaag 0,3 mm dunner dan de strook die iFixit ontdekt had. Verder zijn er allerlei kleine onderdelen van de iPhone 6s nog afgeschermd met een kleine rand van siliconen. De accu, de Lightning-poort en de knoppen zijn hiermee nog eens extra beschermd tegen water.

Kan ik zwemmen met mijn iPhone 6s?

Het lijken allemaal kleine veranderingen, maar ze zorgen er dus allemaal wel voor dat de iPhone 6s beter bestand is tegen water, in ieder geval beter dan de voorgaande modellen. Maar kun je dan gaan zwemmen met je iPhone 6s? Nou liever niet. Wees blij als die duikje in het toilet overleeft, maar probeer toch zo veel mogelijk te voorkomen dat-ie in aanraking komt met water.

Zo maak je je iPhone 6s helemaal waterdicht

Om je iPhone 6s helemaal waterdicht te maken, heb je een hoesje nodig. Hiervoor heb je in principe twee mogelijkheden. De eerste klinkt eng, maar we hebben er zelf goede ervaringen mee gemaakt: je haalt zo’n plastic zakje waar je je iPhone in doet, bijvoorbeeld de MMOBIEL Waterdichte Telefoon Hoes. Het enig jammere hieraan is dat je je iPhone in het zakje niet meer optimaal kunt bedienen.

Wil je het wat chiquer en daarnaast ook nog dat de bediening van de iPhone niet belemmert wordt? Ga dan voor een hoesje als de Lifeproof FRĒ.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar