Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo maak je van je iPhone een wereldklok

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone wereldklok

De iPhone heeft iets nieuws sinds iOS 17: Stand-by. Wat je ziet als je iPhone in Stand-by staat, kies je zelf: van een wekker tot een digitaal fotolijstje tot widgets met handige informatie. Maar we hebben een leuke iPhone-tip: wist je dat je ook een wereldklok kunt weergeven?

Lees verder na de advertentie

Meer Apple-tips ontdekken? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat is Stand-by?

Misschien heb je Stand-by nog helemaal niet ontdekt. Want hoewel het een grote functie is in iOS 17, zit ie behoorlijk verstopt en bestaat de kans dat je er nog niet tegenaan bent gelopen. Zet je de iPhone tijdens het opladen op zijn lange kant, dan verschijnt er een slim scherm.

kooptip

ftr_WWCD23_150

Het eerste scherm bevat twee widgets die je zelf kunt kiezen, het tweede een fotolijstje met je eigen kiekjes, en het derde verschillende klokjes. Veeg horizontaal over het scherm om bij deze Klokken-variant te komen.

Wereldklok

Een van onze favorieten binnen de Stand-by modus is de Wereldklok. We laten je zien hoe je deze instelt, en wat de bijzonderheden er zijn.

Klok
1

Klok

Je iPhone gaat nog even niet in Stand-by: open eerst de app Klok op je iPhone en ga naar het paneel Wereldklok. Via het plusje rechtsboven kun je extra locaties toevoegen. Kies er een uit de lijst of voer de naam in in het zoekveld.

Wereldklok
2

Stand-by

Veeg nu naar de Klokken-weergave in de Standby-modus en blader naar de wereldklok – hij komt tevoorschijn als je verticaal over het scherm veegt. Je ziet meteen waar in de wereld het dag en nacht is. En de stippen zijn de verschillende locaties die je bij stap 1 gekozen hebt.

Locaties wereldwijd
3

Locaties

Je eigen locatie is voor de duidelijkheid wit omrand. Wil je weten hoe laat het ergens anders is? Tik dan op een van de stippen om de tijd van die locatie te zien, plus het precieze tijdverschil.

Vond je dit een leuke tip? Je ontdekt nog meer iPhone-tips via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!