Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Grote iMovie-update voor iOS: green screen, slimme soundtracks en meer

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iMovie green screen-effect


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een grote update voor iMovie op de iPhone en iPad uitgebracht. De software voor videobewerking ondersteunt nu ook op iOS het effect met groene schermen. Daarnaast zijn er nieuwe soundtracks die zich automatisch aan de lengte van je video aanpassen.

iMovie green screen-effect

Het green screen-effect was er al op de macOS-versie van iMovie, maar nu kun je de fragmenten met de groene achtergronden dus ook gebruiken in je videoproject op je iPhone of iPad. Met een 4-punts masker pas je het groenschermeffect aan, terwijl er ook een schuifknop is waarmee je de sterkte regelt.

Een andere grote verbetering zijn de 80 nieuwe soundtracks in de genres ‘Pop’, ‘Relaxed’ en ‘Sentimenteel’. Deze soundtracks passen zich automatisch aan de lengte van je videoclip aan.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder ondersteunt iMovie op iOS nu ook afbeeldingen met transparante achtergronden, zoals een logo. Bovendien kun je afbeeldingen toevoegen als overalls voor de effecten Beeld in beeld en splitscreen.

Dit zijn de overige verbeteringen in de nieuwste versie (2.2.7) van iMovie:

  • Voortaan kun je de rand rond de effecten ‘Beeld in beeld’ en ‘Split screen’ verwijderen.
  • Ga je vanuit een andere app naar iMovie? Dan opent de app meteen het bewerkingsscherm van je project.
  • iMovie ondersteunt nu ook ClassKit. Met de app Schoolwerk kunnen leerlingen video-opdrachten versturen naar leerkrachten.
  • In iMovie Theater kun je het theatervenster weergeven via het menu aan de onderzijde van het scherm ‘Projecten’.
  • Er is niet langer ondersteuning voor Delen naar iMovie Theater. Wil je je films en trailers op andere apparaten bekijken, dan sla je je project op in iCloud-foto’s.
  • Voorheen was het zo dat als je de video schermvullend of op een extern scherm bekeek, dit kon leiden tot een zwart weergavevenster. Dit probleem is verholpen.